Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Generacija budućnosti" - program socijalne inkluzije mladih bez roditeljskog staranja

Vojvođanska banka se pridružila realizaciji društveno odgovornog programa socijalne inkluzije, koji pod nazivom "Generacija budućnosti" već godinu dana uspešno realizuje Dale Carnegie Training Srbija.

  Izvor: Foto: Promo


Osnovni cilj programa "Generacija budućnosti" koji se realizuje pod pokroviteljstvom Skupštine Republike Srbije, je motivacija dece bez roditeljskog staranja, kao i povećanje njihovog interesovanja za daljim obrazovanjem i priprema za izazove koji ih očekuju u savremenom svetu. 


Sva deca iz Srbije bez roditeljskog staranja uzrasta 15, 16 i 17 godina imaće priliku da pohađaju ovaj program i spremnije dočekaju svoje osamostaljvanje, kao i da povećaju svoje šanse za zaposlenje. 

Početku uspešne saradnje, koji je juče obeležen u Skupštini Republike Srbije, prisustvovala su deca učesnici programa, potpredsednik Skupštine Republike Srbije prof. dr Žarko Korać, zamenik Generalnog sekretara Skupštine Mladen Mladenović, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke –Marinos Vatis, kao i predsednik Dale Carnegie Training Srbija –Zoran Radovanović.


Ispred Skupštine Republike Srbije, deci i prisutnima se obratio potpredsednik Skupštine Republike Srbije prof. dr Žarko Korać koji je deci poželeo dobrodošlicu u Skupštinu - kuću svih građana i izrazio nadu da će jednog dana, nakon odrastanja i školovanja, i neko od njih imati priliku da radi u toj instituciji.


Deci se obratio i predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke, Marinos Vatis, koji je tom prilikom rekao: 

"Veoma smo srećni i ponosni što imamo priliku da se priključimo ovom izuzetnom programu. Uz podršku Skupštine Republike Srbije i zajedno sa Dale Carnegie Training Srbija, potrudićemo se da vas motivišemo i pripremimo za vaš dalji životni put. Znajte da je ispred nas dugačak put, pun novih znanja i iskustava, ali mi smo spremni da vam pružimo podršku. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama uspeti u kreiranju dobre i svetle budućnosti – jer mi u Vojvođanskoj banci iskreno verujemo da jedino ulaganje u decu predstavlja ulaganje u bolju budućnost. Dajem vam i obećanje da ćemo na svakom koraku do vašeg osamostaljivanja biti neko na koga možete računati."


Govoreći o programu, direktor Dale Carnegie Training Srbija, Zoran Radovanović, je istakao:

"Ovaj program nalazi se u redovnom programu srednjih škola u više zemalja sveta i podrazumeva rad na veštinama koje su mladima potrebne da ostvare svoje ciljeve i ispune svoj potencijal u školi, kod kuće i na poslu. Kursevi u okviru programa su usmereni na oblasti od ključnog značaja za budući uspeh, kao što su izgradnja samopuzdanja, unapređenje komunikacionih veština, unapređenje međuljudskih odnosa, kao i razvoj timskog duha. Broj polaznika kurseva u 2013. godini je 400, iz 14 gradova u Srbiji. U 2014. godini broj polaznika će se povećati i proširiti na mnoge druge gradove." 

Nakon obilaska Skupštine Srbije, deca su nastavila put za Palić gde je za njih organizovan trodnevni trening u Edukativnom cantru Vojvođanske banke. Tokom boravka na Palićkom jezeru, 18 mladih bez roditeljskog staranja iz Ćuprije, Kragujevca i Miloševca, uz druženje i stručne predavače, pohađaće treninge na temu komunikacije, kreiranja pozitivnog prvog utiska i timskog rada.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica