Osnovni cilj programa "Generacija budućnosti" koji se realizuje pod pokroviteljstvom Skupštine Republike Srbije, je motivacija dece bez roditeljskog staranja, kao i povećanje njihovog interesovanja za daljim obrazovanjem i priprema za izazove koji ih očekuju u savremenom svetu. 


Sva deca iz Srbije bez roditeljskog staranja uzrasta 15, 16 i 17 godina imaće priliku da pohađaju ovaj program i spremnije dočekaju svoje osamostaljvanje, kao i da povećaju svoje šanse za zaposlenje. 

Početku uspešne saradnje, koji je juče obeležen u Skupštini Republike Srbije, prisustvovala su deca učesnici programa, potpredsednik Skupštine Republike Srbije prof. dr Žarko Korać, zamenik Generalnog sekretara Skupštine Mladen Mladenović, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke –Marinos Vatis, kao i predsednik Dale Carnegie Training Srbija –Zoran Radovanović.


Ispred Skupštine Republike Srbije, deci i prisutnima se obratio potpredsednik Skupštine Republike Srbije prof. dr Žarko Korać koji je deci poželeo dobrodošlicu u Skupštinu - kuću svih građana i izrazio nadu da će jednog dana, nakon odrastanja i školovanja, i neko od njih imati priliku da radi u toj instituciji.


Deci se obratio i predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke, Marinos Vatis, koji je tom prilikom rekao: 

"Veoma smo srećni i ponosni što imamo priliku da se priključimo ovom izuzetnom programu. Uz podršku Skupštine Republike Srbije i zajedno sa Dale Carnegie Training Srbija, potrudićemo se da vas motivišemo i pripremimo za vaš dalji životni put. Znajte da je ispred nas dugačak put, pun novih znanja i iskustava, ali mi smo spremni da vam pružimo podršku. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama uspeti u kreiranju dobre i svetle budućnosti – jer mi u Vojvođanskoj banci iskreno verujemo da jedino ulaganje u decu predstavlja ulaganje u bolju budućnost. Dajem vam i obećanje da ćemo na svakom koraku do vašeg osamostaljivanja biti neko na koga možete računati."


Govoreći o programu, direktor Dale Carnegie Training Srbija, Zoran Radovanović, je istakao:

"Ovaj program nalazi se u redovnom programu srednjih škola u više zemalja sveta i podrazumeva rad na veštinama koje su mladima potrebne da ostvare svoje ciljeve i ispune svoj potencijal u školi, kod kuće i na poslu. Kursevi u okviru programa su usmereni na oblasti od ključnog značaja za budući uspeh, kao što su izgradnja samopuzdanja, unapređenje komunikacionih veština, unapređenje međuljudskih odnosa, kao i razvoj timskog duha. Broj polaznika kurseva u 2013. godini je 400, iz 14 gradova u Srbiji. U 2014. godini broj polaznika će se povećati i proširiti na mnoge druge gradove." 

Nakon obilaska Skupštine Srbije, deca su nastavila put za Palić gde je za njih organizovan trodnevni trening u Edukativnom cantru Vojvođanske banke. Tokom boravka na Palićkom jezeru, 18 mladih bez roditeljskog staranja iz Ćuprije, Kragujevca i Miloševca, uz druženje i stručne predavače, pohađaće treninge na temu komunikacije, kreiranja pozitivnog prvog utiska i timskog rada.