Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lečenje dece iz Srbije na čuvenoj bečkoj klinici

Jedan od najvećih eksperata za transplantaciju srca kod dece prof. dr Andres Cukerman, doputovao je juče u našu zemlju povodom uspostavljanja saradnje između austrijskih i srpskih stručnjaka u toj oblasti.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Izvor: 24sata

Austrijski kardiohirurg prof. dr Andres Cukerman pregledao je petoro dece u Srbiji kojima je hitno potrebna transplatacija srca, između ostalih i Anitu Balaž, dvanaestogodišnju devojčicu iz Erdevika, koja će u septembru otpočeti pripreme za transplantaciju srca i pluća na AHK klinici. 

Osim Anite Balaž, u septembru u AKH kliniku u Beču zbog transplantacije srca odlazi još jedno dete, kako je najavila ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Cilj ove posete Srbiji dr Cukermana je da bude supervizor i obuči srpske hirurge da mogu sami obavljati transplantaciju srca kod dece.

"Očekujemo da će u budućem periodu, pošto se obuče u ovoj oblasti, hirurzi u Srbiji moći samostalno da obavljaju transplantaciju srca kod dece. Procedura transplantacije biće obavljana na temelju zajedničke saradnje dve države i neće više biti inicirana od strane pojedinačnih slučajeva, odnosno porodica obolele dece. Tako će proces biti daleko pristupačniji i jeftiniji", istakao je dr Cukerman.

Naime, sa ovom klinikom biće potpisan ugovor o saradnji, a ovdašnji i bečki lekari bi, u tom slučaju, zajedno utvrđivali dinamiku lečenja dece. 

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica