Jedanaesta po redu "Noć knjige" održaće se danas od 17 do 24 h, u 22 grada širom Srbije, ali i u Republici Srpskoj, Bosni i Crnoj Gori.


Ove godine manifestacija ima humanitarni karakter jer su se Laguna (koja sa knjižarama Delfi organizuje"Noć knjige") i Fondacija Podrži život udružili u prikupljanju sredstava za lečenje bolesne dece.

"Svi zainteresovani moći će da pošalju SMS na broj 5757 i tako pomognu deci ili da svoj doprinos ubace u specijalno dizajnirane kutije koje će te noći biti postavljene u knjižarama Delfi", rekao je glumac Sergej Trigunović ispred Fondacije"Podrži život".

PROČITAJTE I...Deca vole knjige

promo: foto

Direktor Lagune, Dejan Papić, najavio je velike popuste (od 25 do 40 odsto) i mnogo poklona.

"Možemo da imamo trunku optimizma kada je knjiga u pitanju s obzirom na to da je ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu bio najuspešniji do sada i interesovanje se održalo i nakon Sajma. Knjižare su i dalje pune, ljudi se i dalje interesuju za čitanje. Možda je to dobar način da se pobegne iz sivila koje nas okružuje i investira u nešto kvalitetno i trajno", rekao je Papić.

PROČITAJTE I...Značaj čitanja priča za laku noć

Laguna je na svoja izdanja obezbedila popuste od 25 do 40 odsto, a popust 50 drugih domaćih izdavača iznosi 20 odsto. Popust na strana izdanja - knjige na engleskom, francuskom i mađarskom, biće 20 odsto.

PROČITAJTE I...Knjiga treba da odgovara uzrastu deteta

Manifestaciji su se priključile i brojne biblioteke koje su omogućile popuste na godišnje članarine. Organizatori najavljuju i gostovanja 30 pisaca, kao i nove naslove Sofi Kinsele, Jua Nesbea, Srećka Horvata i Slavoja Žižeka, Aleksandra Saše Ignjatovića i mnogih drugih.

PROČITAJTE I...Najlepši citati iz knjige "Vini Pu"

Direktor Lagune je na konferenciji za novinare najavio da će gost naredne "Noći knjige" biti nobelovac Mario Vargas Ljosa, čije romane Laguna izdaje.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.