U pismu koje je poslao NASI, Dekster je napisao da je spreman da leti na Mars, ali da "ima samo sedam godina, tako da ne može sad". Podsetio je agenciju da će on biti dostupan u budućnosti za sve svemirske poslove.

NASA je odgovorila poslavši pismo, i posavetovala malog Dekstera da istražuje, da dobija dobre ocene i da ne odustaje od svoje namere da dosegne zvezde.

Deksterova majka Katrina Anderson je postavila prepisku između NASE i njenog sina na društvenu mrežu za deljenje slika imgur.com, i poslala mejl magazinu The Huffington Post u kome je rekla da je njen sin presrećan što je dobio odgovor i uz to fotografije i nalepnice sa svemirskim motivima.

Ona je napisala:

"On je bio u šoku! Nije mogao da poveruje da je dobio veliki paket iz NASE. Iskreno, ja sam u najboljem slučaju očekivala samo pismo. On je uzbuđeno pocepao papir, otvorio pismo i pažljivo ga pročitao naglas. Zatim je pogledao slike pa ih stavio u svoju sobu. Moj sin zaista voli matematiku  i nauku, a nakon posete centru "Kenendy Space" jako se zainteresovao za svemir".

Dekster, koji ima samo sedam godina, ima veliku želju da postane astronaut jednog dana kad odraste, a već je stupio u kontakt sa čelnim ljudima NASE.