Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba (r)evolucije džinsa

U okviru petog Mikser festivala 2013 Magazin Elle i brend Levi’s predstavili su izložbu pod nazivom (R)evolucija džinsa.

  Izvor: Foto: Promo

Izložba Levi’s & ELLE (R)evolucija džinsa bila je otvorena tokom svih šest festivalskih dana na DEPO stage-u Mikser Festivala, i povodom toga bio je organizovan okrugli sto i diskusija na temu odnosa džinsa, kulture i feminizma koja se tokom večeri održala u Mikser House-u. Posetioci su takođe imali priliku da prisustvuju predavanju i okruglom stolu i da učestvuju u diskusiji. 

Gosti okruglog stola bili su modni dizajner i analitičar Ksenija Marković, Borka Pavićević, Jasenka Stekić ispred Fashion Company novog generalnog distributera brenda LEVI’S, a moderator diskusije bila je glavna i odgovorna urednica magazina ELLE, Sonja Kovacs.

Posetioci su na izložbi mogli da vide seriju fotografija Milice Lopičić nastalih po konceptu umetnika Darka Dragičevića i inspirisanih ličnom džins (r)evolucijom. Osim subjektivnog pogleda na džins bili su izloženi i printovi Levi’s-a, jednog od najznačajnijih džins brendova. Kroz interesantne reklame sa različitim porukama bila je prikazana svojevrsna revolucija komunikacije i kako ulogu džinsa vide oni koji ga stvaraju. Džins je kao simbol bunta i subverzivne energije, pored modnog, oduvek predstavljao i društveni stav, pa je, u tom smislu, istorija džinsa vrtoglavo burna i turbulentna. S obzirom na to da se uloga džinsa menja u različitim životnim dobima, izložba je ispratila (r)evoluciju džinsa i na tom, individualnom nivou.

U prostoru Mikser House-a, nakon diskusije, mediji, učesnici i prijatelji projekta uživali su u koktelu. 

Izložbu su posetile broje javne ličnosti poput: Marka Mitanovskog, Ksenije Marković, Borke Pavićević, Bokija Perića, Miloša Nadaždina, Ivana Radojčića, Petra Janoševića, Une Popović, Irene Mišović, Nikole Pucarević, Nebojše Anđelković – Shobaje, Ivane Pilja, Zorane Jovanović i mnogih drugih.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica