Osnovna ideja kreativnog grada je da se mališanima uzrasta od tri do 12 godina približi realan život kroz zabavan pristup upoznavanja različitih zanimanja.


To je potpuno nov pristup potrebama dece, do sada neviđen na našem tržištu - edukativni, kreativni, šareni prozor u svet odraslih.

U "Minicity"-ju roditelji će moći svojim mališanima da priušte zabavu edukativnog karaktera. U ovom interaktivnom tematskom parku deca će, uz pomoć animatora, učiti kroz igru i druženje, i istovremeno izražavati svoju kreativnost, ispoljavati svoja interesovanja, razvijati i unapređivati svoje socijalne veštine. 

Dok se deca zabavljaju, roditelji će moći da popiju kafu sa prijateljima, pročitaju novine, odu na Internet ili uživaju u kvalitetnom obroku i kolačima.

"Minicity" je počeo sa radom u petak, 24. maja 2014. i biće otvoren svakog radnog dana, sem ponedeljka, od 10 do 21 časova,

Pogledajte kako je bilo na svečanom otvaranju kreativnog grada na kome su učestvovali glumica Borka Tomović i dečji hor Kolibri...

Kreativni dečji grad pod nazivom "Minicity" svečano je otvorio svoja vrata 22. maja 2013. na 4. spratu robne kuće "Beograđanka".