Britanka Nikola Mendelson je poštovana širom sveta u reklamnim i medijskim krugovima, a nedavno je izabrana i za potpredsednicu Fejsbuka za Evropu, Bliski istok i Afriku. Ono što ovu ženu razlikuje od drugih uspešnih ljudi je njena velika borba da se uvede rad od četiri dana nedeljno za majke.

Gospođa Mendelson je majka četvoro dece i smatra da je fleksibilno radno vreme ključno za motivaciju majki.

"Industrija mora spremnije da prihvata svoje najbolje žene, a to podrazumeva da im ponudi fleksibilnije radno vreme. Ja bih radije zaposlila talentovanu ženu na četiri dana nedeljno nego da je zauvek izgubim," rekla je gospođa Mendelson.

Da je jedna od retkih žena koje ovako razmišljaju pokazuje stav Merise Majer, direktorke Jahua, koja je izazvala polemike u javnosti izjavom da zaposleni ne mogu da rade od kuće, već moraju da dolaze na posao, ukoliko ne žele da dobiju otkaz. Ona smatra da rad od kuće smanjuje produktivnost zaposlenih jer im nedostaje motivacija koju pruža kancelarija.

Potpredsednica globalnog marketinga Fejsbuka Karolin Everson prokomentarisala je imenovanje Nikole Mendelson:

"Oduševljena sam. Ona donosi izuzetno liderstvo i strast."

Kompanija je, međutim, odbila da komentariše radne sate gospođe Mendelson.

Nikola Mendelson, pored toga što je majka četvoro dece i nova potpredsednica Fejsbuka za Evropu, Bliski istok i Afriku, ona je i član Jevrejskog komiteta za Evropu. Postala je jedna od najuspešnijih poslovnih žena Britanije kao izvršni predsednik kreativne agencije Karmarama. Diplomirala je na Univerzitetu u Lidsu na odseku za engleski jezik i dramu.