Takmičarski tim, sastavljen od dva takmičara, treba da donese minimum 10 živih jaja, od kojih će najviše pet biti potrošeno za takmičenje, a pet ili više će biti poklonjeno u humanitarne svrhe. Akcija se održava na Adi Ciganliji u subotu u Avantura parku, sa početkom u 11 časova - kada je prijava za takmičenje, pa sve do 19 časova. Od ukupne količine sakupljenih jaja, tokom ove humanitarne akcije, mali deo će biti upotrebljen za zabavne igre.

Sve učesnike očekuju zabavne igre, kao što je obaranje rekorda od 13 metara u dobacivanju jajetom u dalj, nošenje jajeta u kašičici vezanih očiju i druge.


Detaljan opis prijave za takmičenje možete naći u filmu u kratkom filmu na YouTube-u koji se zove "Jedno jaje jedno dete".


Ulaz je slobodan, a posetioci, gledaoci, organizatori i volonteri mogu donirati broj jaja po želji. Nagrade najboljim ekipama su vaučeri za Avantura Park.



U isto vreme, sa početkom u 11 časova održaće se tradicionalni "Prolećni višeboj za medije". Novinarske ekipe, od po dva člana, takmičiće se u pet disciplina.


U slučaju lošeg vremena, događaj će se pomeriti za nedelju.