Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), zajedno sa sportskim društvom ''Jasenica'', a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, u subotu, 13. aprila, organizuju ''Larinu trku'' u Velikom parku i Šumaricama, kod muzeja "21. oktobar", u Kragujevcu.


"Na ovogodišnjoj trci očekujemo preko 300 takmičara iz klubova širom Srbije, ali i veliki broj dece iz Kragujevca. Smatramo da je ovo primeren način da se ukaže na značaj unapređenja i očuvanja zdravlja naše dece, ali i na značaj pružanja podrške i saosećanja svoj deci oboleloj od teških bolesti", rekao je Milorad Stanojković iz OK "Jasenica", direktor takmičenja.


Trka, koja je ujedno i pojedinačno prvenstvo Srbije u disciplini sprint, takmičarskog je karaktera.


Sav prihod od kotizacije, koja iznosi 150 dinara za kategoriju "Sport za sve" za koju se svi mogu prijaviti, biće upotrebljen za nabavku svetlosnog mikroskopa za ranu dijagnostiku malignih oboljenja kod dece, za Odeljenje kliničke patologije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić".


Trka će, istovremeno, biti i memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina izgubila bitku sa rakom.


Prijavljivanje za trku je od 9 do 11 časova, a prijave se mogu vršiti putem mejla info@jasenica.rs, linka http://oris.orijentiring.rs/takmicenja.php, ili pozivom na broj 060/ 31 63 933