Pampers je liniju proizvoda Pampers Premium Care za zaštitu kože sa 5 zvezdica, proširio dodavanjem veličina od 0 do 5 za prevremeno rođene bebe. Na taj način, postao je prvi brend ove vrste koji brine o potrebama kože nedonoščadi (beba rođenih u 37. nedelji ili ranije, teških 2.5 kg ili manje).

Veću količinu ovih pelena Pampers je nedavno donirao Institutu za neonatologiju.


Prim mr sc med dr Milica Ranković Janevski,

Zaštita sa 5 zvezdica koju bebi pružaju PampersR Premium Care:

Ultra nega: Spoljašnji sloj koji dozvoljava koži da diše, dostupan u svim veličinama, specijalni Aloe Vera losion (veličine 1-5) koji čini još jedan zaštitni sloj. Prostor oko pupka je specijalno dizajniran tako da ivica pelena ne dođe u dodir sa tim delom bebine nežne kožeUltra zaštita protiv vlage: Dry Max tehnologija je klinički testirana i obezbeđuje koži vaše bebe i do 12 sati zaštite od vlage i jedinstven sistem za upijanje kake (veličine 1-3)Ultra tanka: Neverovatno tanka pelena, koja štiti od vlage jednako efikasno kao i druge PampersR peleneUltra pristajanje: PampersR Premium Care imaju super fleksibilan sistem za pričvršćivanje u svim veličinama koji se prilagođava bebi, čak i veoma maloj bebi (veličina 0-2)  i istovremeno joj pruža zaštitu od curenjaUltra komfor: Mekani materijal koji je prijatan na dodir i pruža osećaj ugodnosti

direktor ovog Instituta tim povodom je izjavila: "Institut za neonatologiju je najveća neonatološka institucija u našoj zemlji. Pelene koje smo dobili, a koje su namenjene bebama sa težinom ispod 2.500 grama, za nas je veoma značajna donacija, budući da su naši pacijenti upravo te težine i manje od toga. Dobre pelene nisu samo sredstvo za negu, već predstavljaju i medicinsko sredstvo jer veličina pelena značajno utiče na razvoj kukova kod beba, a prevremeno rođene bebe su posebno osetljiva kategorija."

Pampers Premium Care je preporučen od strane Udruženja pedijatara Srbije jer nudi kvalitetan program zaštite kože i bebama koje su rođene previše rano ili sa malom telesnom težinom. Ove pelene imaju i indikator vlažnosti (u pelenama veličine 0-3), zahvaljujući kome roditelji lako mogu da uoče da li je pelena puna - traka na peleni menja boju iz žute u plavu kada dođe u kontakt sa tečnošću.



Korišćenje Pampers Premium Care pelena uz Pampers Sensitive vlažne maramice omogućava kompletnu zaštititu zahtevne bebine kože. Pampers Sensitive vlažne maramice, klinički dokazano, odgovaraju koži bebe, i koži prevremeno rođenih beba.