Izvor: Blic.rs


Prema najavama, danski proizvođač šarenih plastičnih igračaka za decu će u ovu fabriku investirati najmanje 100 miliona evra, a početak izgradnje je planiran za 2014. godinu dok će punu operativnost dostići 2017. godine. Fabrika će biti locirana u Điaksingu (Jiaxing) , koji je udaljen 100 kilometara od Šangaja, gde će biti smešten Lego distributivni centar.

"Ovo je direktan rezultat naše strategije da imamo proizvodne centre u blizini najvažnijih tržišta. Ova fabrika neće dostavljati robu širom Evrope i Severne Amerike, već će ona biti glavni opsluživač u Aziji," rekao je portparol Lega, Roar Rude Trangbaek, dodavši da će ova fabrika u Kini 2017. godine biti u mogućnosti da proizvede između 70 i 80 procenata svih Lego proizvoda u koji se prodaju na tom tržištu.


Fabrika će zauzimati prostor od približno 120.000 kvadratnih metara, a do 2017. godine će zapošljavati oko 2000 radnika. Ovo će biti peti industrijski centar Lega, a preostala četiri se nalaze u Danskoj, Mađarskoj, Češkoj i Meksiku.