Manifestacija pod sloganom "Svi mozgovi na jednom mestu", u okviru "Nedelje Svesti o mozgu", biće obeležena na 14 lokacija u Beogradu i na jednoj u Novom Sadu. Posetioci festivala će imati priliku da vide prave mozgove,

Beogradu

Manifestacija će se obeležiti u u Kulturnom centru Beograda (Galerija Artget, Foaje i Dvorana), Galeriji nauke i tehnike SANU, Ustanovi kulture Vuk Karadžić, Institutu Servantes, Dečijem kulturnom centru Beograda, Francuskom institutu, Galeriji Ozon, Klinici za neurologiju KCS, Biološkom fakultetu, Elektrotehičkom fakultetu, Institutu za patofiziologiju Medicinskog fakulteta i Kornjača kafe i u Novom Sadu na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta. 

da se okušaju u testovima pamćenja i crtanja u ogledalu i saznaju sve o tome kako se mozak razvija.

Program je prilagođen svim uzrastima, a ulaz je besplatan.  

Globalni pokret Brain Awarenes Week još od 1996. godine okuplja brojne partnerske organizacije širom sveta, kako bi raznim manifestacijama usmerili i fokusirali pažnju javnosti na napredak i moguću primenu znanja do kojih se dolazi istraživanjem mozga. Tokom sedam dana trajanja manifestacije u organizaciji brojnih univerziteta, srednjih i osnovnih škola i drugih zainteresovanih organizacija, održavaju se kreativne i inovativne aktivnosti i radionice.