Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove mogućnosti lečenja matičnim ćelijama

Današnja medicinska nauka pomaže da se vodi bitka protiv bolesti na način za koji se ranije mislilo da nije moguć, a jedan od najuzbudljivijih je da se to čini lečenjem matičnim ćelijama. Matične ćelije pupčane krvi mogu trenutno ...

  Izvor: Foto: Shutterstock


Matične ćelije su gradivni elementi života.

Future Health – verovatno je jedina banka aktivna u Srbiji koja nudi i usluge prikupljanja matičnih ćelija iz krvi pupčane vrpce,  iz mlečnih zuba i iz tkiva pupčanika.

Za razliku od hematopoetskih matičnih ćelija krvi pupčane vrpce, zubna pulpa i tkivo pupčane vrpce su bogat izvor jednako značajnih mezenhimalnih matičnih ćelija.

Matične ćelije uzete iz mlečnih zuba i pupčanog tkiva (mezenhimalne) mogle bi da odigraju važnu ulogu u popravci i regenerativnim tretmanima za bolesti kao što su: regeneracija zuba, koštana regeneracija, infarkt miokarda, obnavljanje motornog neurona oštećenog usled povrede, neurogenerativne bolesti, oporavak mišića, mišićna distrofija, dijabetes, autoimune bolesti, regeneracija kose, zarastanje rana, itd..

Future health Biobank je predvodnik u oblasti prikupljanja i čuvanja matičnih ćelija, nudeći Vam lepezu usluga koje počinju pri rođenju a nastavljaju se brigom za Vas tokom Vašeg života..

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica