Koncert  Hora i solista Opere Nardnog pozorišta, treću godinu za redom, organizuju Asocijacija Žena plus i Narodno pozorište u Beogradu.

Na koncertu nastupaju:Solisti: Suzana Šuvaković Savić - sopran, Sofija Pižurica - sopran, Nataša Jović Trivić - mecosopran, Aleksandar Samatović - bas baritonSolisti iz hora: Boris Postovnik, Maja Janušić, Nataša Rdovanović, Miroslav Markovski, Boris Babić, Ivan Debeljak, Zorana Ćurčić KalapišGitare: Slobodan Japundžić, Jovan Tomićk.g. perkusija: Goran MiloševićKlavirska saradnja: Ivan Jovanović, Tatjana ŠčerbakDirigent: Đorđe StankovićRežiser: Aleksandar Nikolić

Cilj ovog humanitarnog koncerta je pomoć ženama i deci sa HIV-om, ali i edukacija stanovništvo kako bi se smanjila diskriminacija sa kojom se zaraženi svakodnevno suočavaju.

Karte se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta u Beogradu po ceni od 250 i 150 dinara.


Asocijacije Žena plus se bavi organizacijom okupljanja žena koje žive sa HIV-om i članovima njihovih porodica u cilju zalaganja, kreiranja i ostvarivanja zajedničkih ideja za poboljšanje kvaliteta života ugroženih žena i članova porodice. Nastala je kao rezultat potrebe osoba, pre svega žena i dece, koji su ugroženi HIV-om, za psihološkom, psihosocijalnom, medicinskom i drugom podrškom.