Februarski porodični vikend u bioskopima Cineplexx u Beogradu i Kragujevcu i Vilin Grad u Nišu biće u znaku humanitarne akcije koja za cilj ima pomoć ustanovama koje brinu o ugroženoj deci. Posetioci ovih bioskopa koji donesu stvari neophodne ovim socijalnim ustanovama dobiće na poklon kokice. Ulaznice za bioskop će se deliti putem medija, a dobitnici će sami birati cenu, odnosno humanitarni prilog. U bioskopima će biti postavljene i kutije za dobrotvorne  priloge.

Korisnicima Prihvatilišta i centara Knjeginja Ljubica i Mara će prilikom uručivanja prikupljenih sredstava biti obezbeđene i karte za biskop.

Tokom Porodičnog vikenda biće prikazani filmovi "Koko i duhovi","Haos u kući-matorci dolaze", "Semijeva velika avantura 2 3D" i "Zvončiva i tajna krila 3D". Mališani će takođe moći da se druže sa maskotama i mađioničarima i da učestvuju u radionicama u holovima bioskopa  od 12 do 17 časova. Deca do 14 godina, koja imaju karticu Porodičnog film kluba bioskopa Cineplexx, dobijaju na poklon Mali Politikin zabavnik, a njihovi roditelji uz tu karticu plaćaju dečju cenu ulaznice.