Na aukciji je izloženo oko šesdeset dela eminentnih srpskih umetnika: Cileta Marinkovića, Mome Antonovića, Koste Bunuševca, Mihaela Milunovića, Cvetka Lainovića, Mome Kapora i mnogih drugih. Prodato je petnaest dela, a prikupljena je trećina potrebnog novca. Najviša cena postignuta je za sliku Stojana Đurića,

Realizacijom ovog projekta, prvi put u Srbiji, omogućiće se studiozno sprovođenje hipoterapije kojom se postiže poboljšanje kvaliteta života dece sa problemima u razvoju

a najveće nadmetanje prisutnih bilo je za sliku Koste Bunuševca.


Među javnim ličnostima i kompanijama koje su prvog dana odlučile da na human način završe 2012. godinu i svoj životni i radni prostor ulepšaju delima savremenih srpskih slikara su: šampion Evrope u automobilizmu Dušan Borković sa suprugom Andrijanom, Airport City Belgrade, trgovinska firma Rismen (koja je kupila čak dve slike).


Svi pojedinci i kompanije koji žele da kupovinom vrhunskih umetničkih dela pomognu ovu akciju, mogu to učiniti do subote, svakog dana od 10 do 20 časova u galeriji "Progres" i to po početnim aukcijskim cenama.


Projekat – studija "Mali hrabri džokej" podrazumeva jednogodišnji program primene hipoterapije u radu s grupom od dvanaestoro dece koja boluju od cerebralne paralize, a leče se i evaluiraju u Klinici za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović". Program će voditi dr Danijela Vukićević, lekar specijalista fizikalne medicine i stručni tim specijalizovanih terapeuta Udruženja "Potkovica".


Dugoročni cilj ovog projekta je da se omogući organizovano sprovođenje hipoterapije u Srbiji, u centru "Mali hrabri džokej", na čiju izgradnju će biti preusmeren deo sredstava obezbeđena prodajom ovih slika. Ideja je da se prodajne izložbe sa istim ciljem organizuju i u drugim gradovima u Srbiji, sve dok se ne steknu materijalni uslovi za ostvarenje pomenutih ciljeva, kako bi se obolelim mališanima omogućili uslovi za efikasnu terapiju.