Dvadeset prvi vek je era velikog tehnološkog napretka u oblasti medicine. Future Health Biobank prati nove trendove, koristi najmoderniju tehnologiju prilikom izdvajanja, brojanja, obrade i skladištenja matičnih ćelija. Uporedo sa razvojem tehnologije, produžava se period skladištenja matičnih ćelija. Danas, u Future Health Biobank matične ćelije mogu biti sačuvane i do 30 godina.

Matične ćelije - eliksir života

Tokom poslednje decenije u svetu se formira sve više banaka matičnih ćelija, javnih i privatnih. Sve više roditelja u Srbiji odlučuje se da

Nove tehnologije su pouzdan saveznik zdravlja, njihovom upotrebom smo produžili čuvanje matičnih ćelija na period od 30 godina i time omogućili našim klijentima da  sačuvaju  matične ćelije svog deteta na period od 20, 26 ili 30 godina

sačuva matične ćelije iz krvi pupčane vrpce svoje bebe. Procedura uzimanja krvi iz pupčanika bogate matičnim ćelijama je veoma jednostavna.

Njihovo prikupljanje etički je opravdano, ne šteti ni majci ni detetu, matične ćelije su mlade, kvalitetne, i što je važno, imaju vrlo nizak imuni odgovor. To znači da prilikom ubacivanja u tkivo prave veoma slab odgovor. Još jednostavnije, one su toliko prilagodljive da prilikom potencijalne transplantacije izazivaju minimalni imuni odgovor našeg organizma.

Najveći značaj potencijalne primene matičnih ćelija jeste u regenerativnoj medicini i ćelijskoj terapiji, za regeneraciju obolelih i oštećenih tkiva, kao i za transplantaciju ćelija u različitim neurološkim poremećajima, uključujući neurodegenerativna stanja poput Parkinsonove i Alzhajmerove bolesti i povreda centralnog nervnog sistema,  kod kardiovaskularnih bolesti, infarkta miokarda, kardiomiopatije, kao i reumatoloških oboljenja i dijabetesa tipa 1.

Nagradna igra

Biobanka Future Health je po treći put poklonila besplatno čuvanje matičnih ćelija za period od 20 godina. Javno izvlačenje je održano 20. septembra, a srećna dobitnica je Jelena Krupež Nikolić iz Beograda. Pravo učešća u nagradnoj igri su imali klijenti koji su potpisali Ugovor sa Future Health Biobank u periodu od 1. juna do 31. jula 2012. godine.

Future Health Biobank i dalje nagrađuje! Svi klijenti koji u naredna dva meseca potpišu Ugovor o čuvanju matičnih ćelija, stiču pravo na učešće u nagradnoj igri u kojoj ova biobanka poklanja besplatno čuvanje matičnih ćelija.