Zvezda filma Iron Man veruje da ne može odbraniti osmogodišnju ćerku Epl i šestogodišnjeg sina Mojsija od bacila, štaviše smatra da su oni korisni za njihov imuno sistem.


"Kada se vrate iz škole, uvek im kažem da operu ruke iako mislim da je dobro za njih da budu prljavi jer je to najbolji način da izgradite imuno sistem – tako što će se razboleti", rekla je glumica za britansko izdanje magazina OK! "Mislim, ako neko ima grip naravno da ne unosim dete u njegovo lice, ali to je neizbežan deo života".


Nakon što je 2011. godine u filmu Zaraza glumila ženu koja prenosi opasnu bolest, Gvinet je shvatila da je na granici sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Tada je stalno bila poznata po tome što pere ruke, iako se sada malo smirila.


Tridesetdevetogodišnja glumica, koja je puno puta bila na raznim makrobiotičkim dijetama, sada jede raznovrsniju hranu.


"Nisam vegeterijanac samo ne jedem crveno meso, nisam ga jela baš godinama, ali jedem ribu i ptičije meso. Pijem, popušim cigaretu tu i tamo, znate kako kažu Kada ste u Rimu...", rekla je Gvinet i dodala: "ne brojim kalorije, ali to je zato što vežbam kao đavo. Ne može jedno bez drugog."