Legendarni fudbaler kaže da se osećao veoma ponosno što su mu na Olimpijskim igrama društvo pravili sinovi i veoma je uzbuđen zbog činjenice što su ih one inspirisale da se oprobaju u brojnim sportovima.

"Moj ponos je dostigao nove visine kada su moja tri sina pratila niz događaja na Olimpijskim igrama. Dok sam sedeo sa Bruklinom, Romeom i Kruzom na Olimpijskom stadionu bio sam preplavljen emocijama i što sam mogao da ih odvedem samo ulicu niže od mesta gde sam prvi put šutnuo loptu", izjavio je on za Dejli Miror i dodao:"Znam da su bili inspirisani onim što su videli i da će poželeti da se oprobaju u nekim od tih sportova".

Dejvid, koji pored tri sina ima i trinaestomesečnu ćerkicu Harper iz braka sa Viktorijom Bekam, veruje da je važno da roditelji ohrabruju decu da izvuku iz sebe ono najbolje i da je veoma ponosan na to kako porodice indvalida ohrabruju svoju decu da se bave sportom.

"Kao roditelji koji su blagosloveni sa četvoro zdrave dece, Viktorija i ja smo dirnuti snagom i energijom majki i očeva koji najviše što mogu ohrabruju svoju decu koja su invalidi", izjavio je on govoreći o Paraolimpijadi.