Izvor: Danubeogradu.rs

Jedan od najposećenijihi programa koje grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu podržavaju u okviru besplatnih omladinskih programa, tradicionalno organizovanih za učenike beogradskih škola jeste upravo „Mala škola rokenrola“.


Željko Savić, organizator škole i istaknuti muzičar precizirao je da se škola koja je smeštena u Kumodraškoj 178, u okviru tržnog centra „Voždovac“ sastoji od vokalne, gitarske, bubnjarske, klavijaturske radionice, bas i sekcije za komponovanje i pisanje tekstova, sa osnovnim ciljem da se ta vrsta muzike etablira kao nova društvena vrednost.


„Mala škola rokenrola, u organizaciji Nevladine organizacije ’Lenon’ omogućava potpuno nov pristup muzičkoj i kulturnoj edukaciji mladih. Pored klasičnog pristupa, koji je dominatnan u muzičkim školama, baziranog na savladavanju tehnike sviranja i pevanja, u radionicama se podstiče stvaralaštvo, kreativnost, autorski rad, rad sa bendovima i pre svega druženje. Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda nastavlja i tokom ovog raspusta sa realizacijom besplatnih školskih programa, koji omogućavaju mladima da na kvalitetan način provedu svoje slobodno vreme“, istakao je pomoćnih resornog sekretara Nemanja Radović.


On je prilikom obilaska „Male škole rokenrola“, kroz koju je od osnivanja prošlo više od 500 polaznika istakao da je to primer dobrog druženja i pozitivne atmosfere. Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i tokom ovog letnjeg raspusta organizovao je 38 besplatnih omladinskih programa, kao i 130 programa u oblasti sporta.