Izvor: B92

Za socijalno odgovorne kompanije, sredstva koja su uložena u nabavku nove opreme praktično su investicija za budućnost i one, koji će sutra i sami umeti da cene značaj akcije "Bitka za bebe". Na taj način ova akcija stvara uslove da i naredne generacije misle o budućim naraštajima.

„I ovo je jedan od četiri inkubatora u nizu, koja smo obezbedili za ovu akciju. Poruka Koncerna 'Farmakom MB' jeste da su deca naša budućnost“ – rekla je jasmina Milutinović iz navedene kompanije, dok zamenik generalnog direktora DIV Chabros Loznica koja je takođe donirala inkubatore porodilištu u Loznici, nastavlja „Naši zaposleni su prihvatili da jednoglasno učestvuju i odreknu se jedne svoje dnevnice kako bi pomogli jednu ovakvku humanu akciju. I ovim malim borcima omogućili realne šanse i da se možda sutra zaposle i u našoj kompaniji“

Načelnik porodilišta dr Željko Pavlović kaže da će ova donacija unaprediti rad ove službe, koja pokriva veliku teritoriju zapada Srbije ali i Istočne bosne. Iako je porodilište renovirano pre nepunih 10 godina, nije bilo novca za najsavremeniju opremu, a pojedina sredstva stara su i po tri decenije, te je vreme da se zamene novim.  Baš kao i Fond 92 i porodilište u Loznici nastavlja da vodi bitku da se širom Srbije što više čuje plač novog života.