Belgrade Calling
može da počne! Dugo najavljivani festival koji će okupiti neke od najvećih svetskih zvezda počeće večeras na Ušću. Nakon otvaranja festivala koncertom grupe S.A.R.S., očekuju nas nastupi grupa Public Enemy, Dubioza kolektiv, Example, Jessie J i Orbital. Sutra uveče će nastupiti Sanatorium, Satyricon, Paradise Lost, Black Label Society, The Cult i Ozzy Osbourne & Friends. Treće veče festivala počeće koncertom benda Ugly Kid Joe, zatim se nastavlja nastupom The Horrors, Public Image Limited, The Darknes, Faith No More i The Sisters of Mercy. Četvrti dan rezervisan je za finale "Jelen Top 10" turneje, na kojem će nastupiti domaći bendovi. Poslednjeg dana ulaz će biti besplatan.

Obratite pažnju na kupovinu karata jer su se na crnom tržištu pojavile falsifikovane ulaznice. Neke od njih čak deluju veoma uverljivo, ali se radi o kopijama ulaznica na kojima se nalazi lažni bar-kod sa kojim ulazak neće biti moguć. Ulaznice se isključivo mogu kupiti na zvaničnim prodajnim mestima mreža Card Service, Eventim i Gigistix, a takođe i na velikoj blagajni na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i ulice Ušće. Pored blagajne, nalaziće se i zamensko mesto za sve one koji poseduju dvodnevnu ili trodnevnu ulaznicu, ili čak elektronsku ulaznicu kupljenu u inostranstvu ili putem Interneta. Njima će na zamenskom mestu biti uručivane narukvice i posebne dnevne ulaznice.

Cene jednodnevnih ulaznica se kreću od 3490 do 4500 dinara, dok se za samo 5990 može kupiti dvodnevna ulaznica, za kombinaciju 28. i 29. ili čak 27. i 29. jun. Cena trodnevne festivalske ulaznice od 27 do 29. juna iznosi 7990 dinara.  Više informacija na sajtu www.belgradecalling.com.

U video snimku u prilogu možete videti kako izgleda postavljanje bine koja je široka 44, a visoka 20 metara. Iza bine se nalazi veliki bekstejdž u kome će tokom narednih dana boraviti skoro hiljadu ljudi.