Izvor: RTS

Uz pomoć lokalne samouprave, koja im obezbeđuje prostor, opremu i finansijska sredstva, roditelji čija su deca ometena u razvoju vode dnevni boravak “Naša kuća”. Osim osnovne nege, deca dobijaju priliku da se druže, uče i rade, a kako navode roditelji, glavi cilj je da se pomogne deci.

Deca u Kući imaju prilike da rade u likovnim radionicama, stakleniku, da se druže i uče. U plasteniku uzgajaju paradajz, papriku, tikvice, bundevu. Jedan od roditelja navodi da im je plan da uzgajano povrće koriste, kako za ishranu decu u Domu, tako i za prodaju.
O Kući se brinu roditelji i staratelji korisnika, a osim njih, angažovani su i stručni radnici i saradnici, kao i volonteri.

Što se tiče budućnosti, ljudi iz Kuće planiraju da otvore još jedan plastenik kao i radnju u kojoj bi deca prodavala svoje ukrasne predmete, voće, povrće, cveće i bilje koje sami gaje. Roditelji, stručnjaci i volonteri intenzivno rade na tome da se kod dece razviju veštine koje će im pomoći da budu deo društvene zajednice i žive kao svi drugi ljudi.