Izvor: beograd.rs



Više od 70 sportskih sadržaja u 48 sportskih organizacija kao i 39  raznovrsnih programa za mlade biće realizovano ovog leta na svim beogradskim opštinama. Veći deo programa biće realizovan u 16 beogradskih sportskih centara, kao i na prostoru javnih preduzeća „Ada Ciganlija” i „Hipodrom Beograd”.

Letnje kampove sa raznovrsnim programom nude SRC „Pionirski grad”, „Zvezda City Oaza”, Gradski centar za fizičku kulturu i SRC „Milan Gale Muškatirović”.

Školu plivanja i usavršavanja tehnike plivanja organizovaće, između ostalih, SRC „Tašmajdan”, SC ,,Olimp” na Zvezdari, SC ,,Novi Beograd” (ovaj centar pored plivanja, priprema i program zabave na vodi „Akvadrom”) i Gradski centar za fizičku kulturu. Takođe, časovi plivanja će se održavati i u Sportskom društvu „Kolubara” u Lazarevcu, Centru za fizičku kulturu „Vračar” i Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku.

Školu vaterpola organizuju Sportski centar „Pinki” u Zemunu, „Tašmajdan”, ,,Olimp”, JP „Ada Ciganlija”, Sportsko društvo „Kolubara”, Centar za fizičku kulturu Vračar, Vaterpolo klub „Partizan” i Vaterpolo klub za dame „Taš 2000”.


Programi u oblasti vodenih sportova obuhvatiće i školu veslanja (Veslački klub ,,Partizan”), obuku u jederenju (Akademski jedriličarski klub ,,Beograd” i Jedriličarski klub „Zemun”), školu kajaka i kanua (Kajak klub „Barajevo”, Kajak kanu klub „BSK Borča”, Kajak kanu tenis klub ,,Zabrežje” i Nautički klub „Beograd”) i obuku u skijanju na vodi i vejkborda u organizaciji Beogradskog saveza.

Za ljubitelje tenisa, škola tenisa biće organizovana u Sportskom centru „Voždovac”, Gradskom centru za fizičku kulturu, Teniskom savezu Beograda, Teniskom klubu „Viktorija” i klubu „Top ten” iz Vinče, dok će škola stonog tenisa biti u programu Centra za kulturu i sport „Šumice”, Društva za fizičku kulturu i odmor „Partizan Žarkovo”, SRC „Ljubomir Ivanović Gedža” i Zavoda za sport i medicinu Republike Srbije na Košutnjaku.

Obuka iz odbojke, odbojke na pesku, košarke, fudbala i rukometa naći će se u ponudi Sportskog preduzeća ,,Torvel”, SC ,,Olimp”, Centra za kulturu i sport ,,Šumice”, SRC „Ljubomir Ivanović Gedža”, Društva za fizičku kulturu i odmor „Partizan Žarkovo”, Sportskog saveza „Sopot”, Košarkaškog kluba „Kotež” i Odbojkaškog kluba ,,Mladost” iz Begaljice.

Školu jahanja nudi JP ,,Hipodrom Beograd” i Konjički klub „Beograd”.

Poštovaoci šaha imaće priliku da svoju veštinu unaprede u školi koju će organizovati Šahovski savez.


Školu atletike organizuje SD „Kolubara” iz Lazarevca, a školu biciklizma omogućiće Biciklistički savez Beograda.

U ponudi se nalaze i atraktivni sportovi poput američkog fudbala (u organizaciji kluba „Beograd”), badmintona (SD „Kolubara” i SRC „Ljubomir Ivanović Gedža”), kao i škola orijentiringa u organizaciji CKS „Šumice”.

Tradicionalno će i osobe sa invaliditetom imati bogatu ponudu u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, koji će na Adi organizovati program podrške integralnoj rehabilitaciji tih osoba kroz rekreativne i sportske aktivnosti. Takođe, Savez društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Beograda organizuju školu stonog tenisa, plivanja i kuglanja. Udruženje slepih i slabovidih Srbije „Beli štap” prirediće škole pecanja, slikarstva, kulinarstva, fotografije, aikida i kampovanja, dok će Udruženje za sport hendikepiranih učenika Srbije organizovati školu plivanja, tenisa, mačevanja i jahanja.

Sve detaljne informacije o ponuđenim programima (datumi održavanja, satnice i telefoni) možete pronaći na sajtu www.beograd.rs  /Aktuelnosti.