Izvor: Beograd.rs


Javno komunalno preduzeće ''Parking servis'', u okviru akcije ''Đaci vas mole, usporite pored škole'', nastavlja uvođenje bezbednosne signalizacije u zoni osnovnih škola u Beogradu. Bezbednosnu signalizaciju dobila je i Osnovna škola ''Skadarlija'' u opštini Stari grad.

Bezbednosnu signalizaciju do sada su dobile osnovne škole ''Sveti Sava'' na Vračaru i ''Ratko Mitrović'' u Novom Beogradu. Do kraja ove nedelje bezbednosnu signalizaciju dobiće škole ''Zmaj Jova Jovanović'' i ''Đura Daničić'' u naselju Braće Jerković.

U zoni pešačkog prelaza ispred glavnog ulaza u školu u Francuskoj ulici postavljena je zaštitna školska ograda sa obe strane ulice, sa reflektujućim trakama na stubićima i porukom ''Đaci vas mole, usporite pored škole''. U cilju umirenja saobraćaja, postavljena su tri ''ležeća policajca'' u Ulici Strahinjića bana, pre raskrsnice sa Francuskom, i još dva u Dositejevoj ulici. Postavljena je i prateća vertikalna signalizacija koja obaveštava vozače na ''ležeće policajce''. Kod ulaza u školu iscrtana su dečja stopala koja usmeravaju decu ka pešačkom prelazu.