Izvor: Novosti.rs


Uskršnji mini-odmor koji je u beogradskim školama počeo u petak, a trajaće sve do utorka 17. aprila, đaci će proslaviti kako i doliči tradiciji - sa roditeljima. Naime, mali je broj programa koji su namenjeni deci, a neki kulturni i sportski centri, čak neće ni raditi narednih deset dana.


Ipak, ima i izuzetaka. Tako će, recimo, tokom raspusta SC "Novi Beograd" tradicionalno utorkom i četvrtkom (16 do 17 časova) organizovati besplatan aerobik i pilates za mame i ćerke. U isto vreme, u "Hali sportova" očevi

Etnografski muzej Radionice u Etnografskom muzeju su završene i ponovo će početi tek posle Uksršnjih praznika. Međutim, ukoliko se okupi desetoro dece, stručnjaci ovog muzeja organizovaće časove na kojima će se učiti pravljenje pojaseva, pregača, pogača, proja i vrečala, slavski kolač, uskrs... Radionice koštaju 300 dinara po detetu.

mogu da igraju stoni tenis sa sinovima (18 do 22.00).


- Pozivamo roditelje da u svoje porodične aktivnosti, zajedno sa svojom decom, uključe i neki od ponuđenih besplatnih rekreativnih programa - kaže Danijela Knežević iz SC "Novi Beograd".


I na najpopularnijem beogradskom bazenu "Tašmajdanu" mislili su na decu, pa su odlučili da tokom uksršnjih praznika omoguće da dvoje učenika uđe na balon-bazen sa samo jednom

Slikarstvo Što se tiče kreativnih radionica izbor je sužen i odnosi se samo na programe Prijatelja dece Beograda. - Imamo radionice slikarstva i ikonopisa (tri časa dnevno) u O.Š. "Drinka Pavlović" - kaže Aleksandar Lazović, sekretar Prijatelja dece Beograda. - Namenjene su deci od 12 do 19 godina. Nažalost, roditelji sufinanasiraju program sa 2.000 dinara.

kartom. Ulaznica košta 300 dinara, a termin za plivanje je od 12.30 do 15 časova.


Mladi sa Zvezdare, ali i celog Beograda, mogu ovog proleća i da nauče kako da se snalaze u prirodi.


- Svake nedelje u 10 časova ispred bazena "Olimp" okupljamo decu i, kada ih podelimo u dve grupe, krećemo ka Zvezdarskoj šumi - kaže Dejan Pantić, starešina odreda izviđača.- Deca će naučiti kako da se snalaze u prirodi, kako da se orijentišu pomoću karte i busole, naučiće da određuju strane sveta, prave zaklon, šire šator, prepoznaju jestive biljke i slično. Naredno okupljanje je 8, pa 14. aprila, a na Adi ciganliji 22. ovog meseca organizujemo tradicionalnu smotru izviđača. Tokom leta na programu će biti škole plivanja i kampovanja.