Izvor: Mondo


Tokom prva dva meseca ove godine u Zrenjaninu je rođeno 66 beba i sve će dobiti svoje drvo.
Gradsko veće je, na molbu inicijatora projekta, krajem prošle godine odlučilo da se iz sredstava za zaštitu i unapređenje životne sredine, izdvoji novac i tokom nedelje sadnje pokloni sadnica za svakog novorođenog stanovnika Zrenjanina.


Sadnicu, i tapiju na svoje drvo, juče je dobio i Marko Denkan, rođen pre pet nedelja, a njegova majka Zorica kazala je da je oduševljena akcijom.
Sada će, kako je navela, imati razlog više da na tom mestu provode još više vremena.


Ivana Branković, inicijator projekta "Dobro drvo" navela je da je to njihova prva akcija.

"Danas smo ovde na Bagljašu, a sutra smo u Zelenom polju i na jedan vrlo lep način smo krenuli u akciju oplemenjavanja prostora kako bi nove generacije uputili u to šta znače ovakva mesta i zašto je važno zasaditi drvo", kazala je Brankovićeva novinarima.


Sadnji drveća prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov koji je istakao da se Grad priključio projektu "Dobro drvo" u želji da svaka beba u ovoj godini dobije svoje drvo i da se time unapredi životna sredina, napravi lep ambijent za sport i rekreaciju, obezbedi stanište za ptice i ulepša životna sredina.
Projekat su finansijski podržali BCIF i Grad Zrenjanin.


Projekat zajednički realizuju nevladine organizacije Foto Ekspo, Cekom, Međuopštinsko društvo za strane jezike, Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina, javna preduzeća Čistoća i Zelenilo, Kulturni centar Zrenjanina i Odeljenje za poslove zaštite i unapređivanja životne sredine gradske uprave Zrenjanin.