Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova dečja igrališta u Beogradu

Ispred nove sportske hale u Padinskoj skeli kao i kod Hrama svetog Save grade se jedna od 25 najmodernijih dečjih igrališta. Ova igrališta su namenjena deci do 12 godina i opremljena su savremenim rekvizitima.

 Izvor: Foto: Promo

Izvor: Beograd.rs

Igralište u Padinskoj skeli površine je 265 kvadratnih metara, a ukupno deset dečjih rekvizita biće montirani na specijalnoj gumi, u srednišnjem delu koje ima kvadratni oblik. Po obodu, celom dužinom predviđena je staza od betonskih ploča, površine 73 kvadrata. Između gume i staze, kao i prema spoljnjem delu igrališta postaviće se ivičnjaci. U okviru igrališta predviđeno je osam betonskih klupa. Od rekvizita tu su četiri obične njihalice, jedna za decu sa posebnim potrebama, tunel za provlačenje, kriva klackalica, tobogani i dve veće ljuljaške sa korpom. Po završetku radova biće obnovljen i travnjak u okruženju.

Igralište kod Hrama svetog Save manje je površine, 60 kvadratnih metara. Podloga je urađena od betona, a završni sloj od specijalne gume na kojoj će biti postavljena velika kombinovana ljuljaška i dve njihalice.

U drugoj polovini prošle godine, JKP ''Zelenilo-Beograd'' počelo je izgradnju 25 najmodernijih dečjih igrališta u nameri da deci obezbedi što kvalitetniji prostor za igru i uživanje u zelenim prostorima Beograda. Do kraja prošle godine izgrađeno je 18 takvih igrališta, a već na početku ove sezone nastavljena je izgradnja preostalih igrališta.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica