Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Renovirano odeljenje neonatologije u GAK "Narodni front"

U okviru akcije "Bitka za porodilišta" i zahvaljujući sponzoru, beogradsko porodilište je dobilo novo odeljenje intenzivne neonatološke nege.

 Izvor: Foto: Promo

Glavni donator opreme neophodne za odeljenje neonatologije u "Narodnom frontu" je kompanija "Nordeus" iz Beograda, koja je za medicinsku opremu izdvojila čak 20 miliona dinara.

Među opremom koja je donirana porodilištu, nalaze se sistem centralnog napajanja medicinskim gasovima i mrežnim napajanjem,  sedam infuzionih pumpi, sedam pacijent monitora, tri transkutana bilirubinometra i dva topla kreveta. U ranijem toku akcije Fonda B92 porodilište je dobilo i osam novih inkubatora, kao i po jedan topli i reanimacioni sto za bebe i pet CTG aparata.

"Ljudi često govore kako su danas mladi u Srbiji navodno lišeni nekih vrednosti koje su krasile starije generacije u nekim srećnijim vremenima. Nordeus je jedna veoma uspešna kompanija koju vode veoma mladi ljudi, i ova donacija najbolje pokazuje da godine nemaju nikakve veze sa osećajem za solidarnost. Stariji nekada mogu mnogo da nauče od mlađih", izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

"Srećni smo što nam se ukazala prilika da deo svog uspeha pretočimo u zdravlje i sigurnost beba koje dolaze na svet u Narodnom Frontu", izjavila je Jovana Gajić, direktor finansija u kompaniji Nordeus. "Iako svih 110 zaposlenih svakodnevno radi ono što voli i uživa u poslu kojim se bavi, moramo priznati da osećaj koji imamo ovde danas jeste nešto specijalno za sve nas i definitivno trenutak koji ćemo pamtiti".

Inače, kompanija "Nordeus", koja je uspešan primer da kompanija iz Srbije može da ostvari velike uspehe širom sveta, stoji iza ultrapopularne kompjuterske igre "Top Eleven" koju igra preko 12 miliona igrača širom sveta. Nordeus je globalni partner kompanija kao što su Fejsbuk, Gugle, Epl, Samsung i Amazon.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica