Izvor: Beograd.rs

Porodilište u Višegradskoj je najveće u Srbiji. Godišnje se u njemu rodi oko 8.000 beba i zbrine oko 100.000 pacijenata. Skoro dve trećine pacijenata su iz Beograda.

–Da naša akcija ne bi imala samo lokalni karakter i kako bi pomoć stigla tamo gde je neophodna, odlučili smo da i ove godine pomognemo Porodilištu GAK Kliničko-bolničkog centra Srbije u kojem se rađa većina Beograđana. Obezbedili smo pelene za novorođenčad i to u količini dovoljnoj za tri meseca. Obratili su nam se mladi lekari sa dr Jovanom Tavčar na čelu i ukazali na stalne potrebe porodilišta. Znamo da je naša pomoć veoma značajna i cenjena u Višegradskoj i da je vrednija od 330 hiljada dinara, koliko nominalno iznosi donacija. Nadamo se da ćemo ovim činom motivisati druge da pomognu tamo gde je najpotrebnije – naglasila je zamenica predsednice opštine Stari grad Ana Danilović

Opština Stari grad je nedavno, četrnaesti put zaredom, nagradila novorođene sugrađane. Poklon čestitku u visini od 10.000 dinara dobile su 382 bebe koje su rođene tokom 2010. godine.