Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnovano Udruženje nezadovoljnih očeva

Pod nazivom "Tata", grupa očeva osnovala je Udruženje razvedenih i rastavljenih očeva i očeva samostalnih staratelja Srbije.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Izvor: 24sata.rsOvo udruženje će se, pored prava očeva, pre svega baviti dobrobiti deteta posmatranog iz ugla očeva. Na osnovu sopstvenog negativnog iskustva tokom razvoda, Dejan Višekruna, doktor po struci, odlučio je da okupi ljude koji se susreću sa sličnim problemima prilikom pokušaja da ostvare prava nad detetom prilikom razvoda.

- Na osnovu predrasuda u društvu da je majka automatski u pravu, ili rupa u samom zakonu, mnogo očeva trpi, a sa njima i deca jer majke su često sujetne i ljubomorne i zbog neke lične osvete ocu ne misle na ono šta samo dete želi. Dosta očeva i godinama ne vidi dete, ali ne znaju na koji način da se angažuju, retko se obraćaju ustanovama za socijalni rad, a gubi se ono najdragocenije - vreme. Cilj nam je da okupimo očeve i kroz zajednički angažman edukujemo na koji način da se suprotstave ovakvom društvenom miljeu. Organizovaćemo tribine, radne grupe, sastanke gde ćemo ih savetovati kako da izbegnu konfliktne situacije - priča za "24 sata" Dejan Višekruna, osnivač "Tate".

Udruženju su se priključile i žene, jedan feministički pokret, ali i advokatske kancelarije koje će besplatno pružati pravne savete ili voditi brakorazvodne parnice, a „Tata” planira i da prikupi potpise i podnese predlog zakona koji će štititi očeve i dati im veća prava prilikom određivanja starateljstva.

"Tata" se neće baviti samo očevima koji su u brakorazvodnom postupku ili su rastavljeni, već i onim samohranim, na primer udovcima, kojima je potrebna pomoć i savet u odgajanju deteta.

Uskoro će biti pokrenut i sajt, a svi zainteresovani da se priključe udruženju mogu se javiti i na telefone 011/3328806 i 060/3352678.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica