Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Internet samo uz nadzor roditelja

Povodom Dana bezbednog interneta koji se u Srbiji obeležava 7. februara, Udruženje Roditelj apeluje na sve roditelje da pokažu veći stepen odgovornosti prema najmlađim korisnicima Interneta.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Starosna granica u kojoj deca počinju da koriste računare svake godine je sve niža. Svaki roditelj bi trebalo da povede računa o tome da dete koristi samo programe prilagođene svom uzrastu.


Za uzrast do šest godina, preporučuju se isključivo edukativni programi koji detetu omogućavaju da crta, boji ili dizajnira različite stvari, da uči slova, brojeve, usvaja različite pojmove kroz razvoj logičkog razmišljanja.

Agresivne i kompetitivne igrice treba izbegavati, ne samo u ovom uzrastu već i do desete godine starosti deteta.


Pored toga, dete nikako ne bi trebalo pustiti da bez nadzora sedi kraj kompjutera. Roditelji bi trebalo da kompjuter koriste zajedno sa detetom kao edukativno sredstvo i sredstvo za razvijanje kreativnosti deteta jer će pravilno stečene navike o korišćenju računara i Interneta u ovom periodu sigurno uticati na njihovu bezbednu upotrebu i u školskom uzrastu.

Udruženje Roditelj već više od godinu dana realizuje kampanju "Siguran let u virtuelni svet" koja podrazumeva set edukativnih radionica namenjenih roditeljima predškolske dece koje bi trebalo da pruže odgovore na najčešća pitanja i nedoumice.

Udruženje podseća sve zainteresovane roditelje da u okviru Savetovališta za roditelje funkcioniše posebno Savetovalište za ponašanje na Internetu kojem se roditelji mogu obratiti sa pitanjima i nedoumicama iz ove oblasti.


MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica