U novosagrađenom vrtiću "Čarobna šuma", koji se nalazi iza upravne zgrade opštine Rakovica, boravi ukupno 90 mališana, kojima je posle novogodišnjih i božićnih praznika počeo period adaptacije.

– Ovo je jedinstven vrtić u Beogradu, koji se nalazi najbliže jednoj radnoj organizaciji. Sagrađen je na inicijativu zaposlenih u ovoj opštini, koji su želeli da njihovi mališani budu što bliže njihovom radnom mestu i na taj način oni štede dragoceno vreme na dovođenje i odvođenje dece do vrtića. Važno je da slušate i osluškujete potrebe roditelja i da na osnovu toga stvarate i gradite nove vrtiće, što će grad Beograd činiti i ubuduće – izjavila je sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić na otvaranju vrtića i istovremeno najavila da će od sledeće nedelje biti otvorena posebna telefonska linija za sve roditelje čija deca imaju smetnje u razvoju kako bi im se na  osnovu njihovih potreba pružila neophodna podrška i različite vrste servisnih usluga.


Bojan Milić, predsednik opštine Rakovica,  je istakao da u opštinskoj zgradi radi mnogo ljudi iz različitih službi i da je upisivanjem njihove dece u ovaj vrtić oslobođeno oko 50 dodatnih mesta u drugim rakovičkim obdaništima.

–"Čarobna šuma" je visokoenergetski efikasan vrtić građen po uzoru na slične objekte u skandinavskim zemljama,  a u planu je postavljanje geotermalne toplotne pumpe i solarnih kolektora na krovu vrtića, koji će služiti za grejanje vode. Vrtić krase i aluminijumski brisoleji, koji reflektuju prelepu prirodu u okruženju, a čija je primarna funkcija da tokom letnjih meseci štite objekat od sunca i pregrevanja – rekao je Milić i dodao da će igraonicu u staklenoj bašti koja je u sklopu ovog objekta u određenom periodu moći da koriste i druga deca čiji roditelji imaju nekog posla u opštini.