Izvor: Beograd.rs


Svim parovima sa teritorije Beograda koji su imali dva neuspela pokušaja vantelesne oplodnje (oba sredstvima RFZO ili jedan sredstvima RFZO i jedan sredstvima grada) RFZO izdaje obrazac potvrde, koju je potrebno popuniti u dva primerka i uz ličnu kartu predati šalterskom radniku radi overe (šalter za prijavu je vidno obeležen obaveštenjem „Treći pokušaj vantelesne oplodnje na teret sredstava grada Beograda”).


Sa overenom potvrdom korisnici mogu da se, prema sopstvenoj želji, jave Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front” (Kraljice Natalije 62, telefon 2068-270) ili Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije (Višegradska 26, telefon 3615-610).

Komisije za vantelesnu oplodnju ovih zdravstvenih ustanova doneće konačnu odluku o ispunjenosti uslova za uključivanje parova u treći pokušaj vantelesne oplodnje.

U postupak će biti uključene pacijentkinje koje su dobile odobrenje stručne Komisije za vantelesnu oplodnju u jednoj od navedenih klinika, pre navršene četrdesete godine života.