Izvor:Beograd.rs


Zamenik sekretara za dečju zaštitu i zamenik predsednika opštine imali su priliku da se upoznaju sa radom bolničke grupe u okviru Instituta za majku i dete, koju organizuje PU „11. april”, sa uslovima u kojima rade i njihovim potrebama.

– Danas u Beogradu u 18 bolnica postoji 67 bolničkih grupa u kojima boravi oko 1.000 dece. Sa njima rade vaspitači iz šest predškolskih ustanova; PU „Savski venac”, PU „11. april” Novi Beograd, PU „Vračar”, PU „Čika Jova Zmaj” Voždovac, PU „Zvezdara” i PU „Dr Sima Milošević” Zemun. Na Institutu za majku i dete u 14 bolničkih grupa vaspitno-obrazovni rad realiziju vaspitači PU „11 april”. Kako se radi o deci na dužem bolničkom lečenju, preko 30 dana, nadam se da će im ovi kompjuteri bar malo olakšati dane koje provode u bolnici. U sledećim danima posetićemo mališane koji borave u bolničkim grupama na Savskom vencu i Vračaru i na isti način ih obradovati – kazao je Dragan Damjanović.

Opština Novi Beograd podržava aktivnosti Sekretarijata za dečju zaštitu koje doprinose poboljšanju uslova rada vaspitača koji rade u dnevnoj bolnici na Institutu za majku i dete.

–Njihov rad omogućava da deca koja ovde borave u što manjoj meri budu u zaostatku u odnosu na njihove vršnjake, kao i da im vreme provedeno u procesu lečenja bude ispunjeno kvalitetnim aktivnostima – rekao je Miloš Petrović.

Računari su kupljeni sredstvima iz budžeta grada Beograda kako bi se unapredio rad sa decom koja borave na Institutu za majku i dete.

Realizacija programa vaspitno-obrazovnog rada sa decom na bolničkom lečenju u Beogradu sprovodi se od 1981. godine kao vid humanije hospitalizacije i očuvanja duševnog zdravlja bolesne dece.