Zahvaljujući kompaniji Sportina Group, prva Gucci dečja kolekcija, naći će se u XYZ Premium Fashion Store-u u Ušće Shopping Center-u, u isto vreme kada će biti izložena na prodajnim mestima u najvećim svetskim metropolama.

Kao kreativni direktor potpisuje se Frida Đanini, koja je kolekciji dala modernu viziju u čuvenoj tradicionalnoj italijanskoj izradi. Simbolizovana čuvenim Gucci plišanim medvedom, nova kolekcija je  podeljena u dva segmenta: 0 – 2 godine i 2 – 8  godina i uključuje odeću, obuću, modne dodatke, poklone i naočare za sunce.

XYZ Premium Fashion Store u Ušće Shopping Center-u, na preko 2000 kvadratnih metara, u ponudi ima preko 50 dizajnerskih brendova među kojima su: Armani Collezioni, Burberry, D&G, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, ZZegna i mnoge druge. Gucci Kids kolekcija za proleće/leto 2011. biće izložena u Kid’s Corner-u pomenute radnje.

Gucci kompanija je istovremeno sa pokretanjem nove dečje kolekcije najavila i donaciju UNICEF-u za incijativu “Škole za Afriku”, nastavljajući tako dugogodišnju izuzetnu saradnju sa ovom humanitarnom organizacijom.