Izvor: Mondo, Tanjug

Za svako pakovanje posebno označenih Pampers pelena i vlažnih maramica kupljenih tokom januara i februara, Pampers će donirati cenu jedne vakcine UNICEF-u. U prethodne dve kampanje "1 pakovanje = 1 vakcina" pokrenute u Srbiji, omogućeno je prikupljanje neophodne sume novca za 4,6 miliona vakcina.

Trenutno na svetu živi 170 hiljada majki i beba kojima je neophodna pomoć i humanost onih žena koje imaju srećniju budućnost. U 40 zemalja u razvoju, mnoge žene žive u teško pristupačnim oblastima u kojima im je uskraćena najosnovnija zdravstvena zaštita. One su svakodnevno izložene riziku zaraze od tetanusa, akutne bakterijske bolesti.

Ove godine, tokom kampanje "1 pakovanje = 1 vakcina" Pampers je, takođe, uložio sve napore i ekspertizu kako bi što više doprineo poboljšanju kvaliteta brige o deci u Srbiji.

U tri grada u Srbiji, Pampers će donirati porodilištima bolnički nameštaj za bebe koje svakodnevno dolaze na svet. Pampers će odabrati porodilišta u tri grada u Srbiji, uz pomoć majki, koje će imati mogućnost da podrže svetsku kampanju "1 pakovanje = 1 vakcina", kao i da pomognu porodilištima oblasti u kojoj žive.