Izvor: 24 sata

U slučaju da roditelji žele da proveravaju ocene i putem mobilnog telefona, kada nisu pored računara, potrebno je da aktiviraju besplatnu uslugu „Telenor klik“ koja omogućava lak pristup internetu

Svim osnovnim školama sa svoje teritorije koje su to zatražile, opština Zvezdara platila je izradu internet prezentacije i uvođenje elektronskih dnevnika. Osim mama i tata osnovaca, mogućnost da putem interneta prate ocene i izostanke svoje dece dobili su i roditelji učenika tri srednje škole. Za uvođenje softvera i obuku nastavnika izdvojeno je oko dva miliona dinara.
Na veliko insistiranje roditelja, u Osnovnoj školi „Despot Stefan Lazarević“ na Zvezdari elektronski dnevnik uveden je još pre tri godine. Osim na Zvezdari, elektronske dnevnike imaju i sve osnovne škole na opštini Vračar, a u Skupštini grada kažu da razmišljaju o tome da se e-dnevnike od naredne školske godine u instaliraju u svim osnovnim školama.
Ovi dnevnici su uveli veliku revoluciju pre svega u produktivnosti učenika i značajno smanjili njihove izostanke iz škole. Roditelji odnedavno mogu i sa mobilnih telefona bilo koje generacije da prate ocene svoje dece zahvaljujući usluzi „Telenor klik“. Ona omogućava lak pristup internetu i da izgled veb stranica bude isti kao na računaru. Dakle, sada, ocene svoje dece možete da pratite i na ekranu mobilnog telefona besplatno do kraja godine.