U okviru regionalnog projekta „Podrška porodici“, MK Group i AIK banka realizovale su donaciju vrednu 100.000 evra upućenu Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović“. Donacija je iskorišćena za nabavku najsavremenijeg laparoskopskog stuba, koji će se koristiti u različitim ginekološkim zahvatima.

Posebnu primenu imaće u lečenju steriliteta, kako bi žene koje iz cele Srbije dolaze u KBC „Dr Dragiša Mišović“ mogle da se ostvare u ulozi majke.

„Ovo nije prvi put da smo primili veliku donaciju od kompanije MK Group i AIK Banke. Pre samo dve godine dobili smo prekopotrebnu medicinsku opremu u vrednosti od 20.000 evra, a sada u ovoj velikoj, za nas najznačajnijoj donaciji od 100.000 evra, obezbedili su nam laparoskopski stub, koji će nam omogućiti da uz bolju tehniku operišemo preko 1.000 žena godišnje u našoj zdravstvenoj ustanovi“, izjavila je dr Slađana Mihajlović, upravnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović“.

donacija 2.jpg
Promo Promo


„Danas smo svedoci jedne izuzetnosti gde su AIK Banka i MK Group prepoznale KBC „Dr Dragiša Mišović“ i njihovu ginekološku bolnicu kao jednu izuzetnu bolnicu i, samim tim, donacijom ovakvog laparoskopskog stuba pomoći će pacijentkinjama. Ministarstvo zdravlja će i dalje snažno pomagati i podržavati sve ustanove koje pokazuju društvenu odgovornost i potpomažu lečenje pacijenata u celoj Republici Srbiji“, istakao je Predrag Sazdanović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

donacija 4.jpg
Promo 


Direktorka korporativnih poslova MK Group, Aleksandra Stojanović, rekla je: „Kroz regionalni program “Podrška porodici” izdvojili smo ukupno preko 700.000 evra za porodilišta u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. U sedam porodilišta koje smo podržali svake godine se rodi oko 16 hiljada beba. Ovakvim aktivnostima naša kompanija ne samo da doprinosi unapređenju uslova u našim porodilištima, već pruža jedan ozbiljan podsticaj porodičnoj politici“.

„Porodica je u fokusu našeg sistema od samog osnivanja, dok je podrška deci i mladima važan deo našeg strateškog opredeljenja, jer su upravo oni naša budućnost. Kroz prizmu porodice aktivno podržavamo i zdravstveni sistem. Projektom „Podrška porodici“ spajamo oba ova segmenta, uz želju da omogućimo da se bebe u celom našem regionu rađaju u što boljim uslovima. Veoma je bitno da porodilišta raspolažu najsavremenijom opremom, i da trudnice i porodilje dobiju najkvalitetniju zdravstvenu negu“, saopštila je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odobra AIK Banke.

donacija 1.jpg
Promo Promo


Program „Podrška porodici“ je prošle godine proširen donacijama porodilištima, a inače je tradicionalni program za zaposlene koji zajednički realizuju MK Group i AIK Banka. Za pet godina koliko traje, nagrađeno je preko 700 porodica i 1150 beba zaposlenih. Ideja donatora bila je da u projekat uključe ceo region, kao i da podršku više ne dobijaju samo porodice zaposlenih, već i budući roditelji u zemljama u kojima MK Group i AIK Banka posluju.

MK Group i AIK Banka donirale su preko pet miliona evra u proteklih pet godina za brojne društveno odgovorne aktivnosti, koje su primarno usmerene na decu i mlade, obrazovanje, zdravstvo i pomoć najosetljivijim grupama stanovništva.

(Yumama/Promo)