Kada beba stigne na svet, potrebna joj je sigurnost. Nakon što je devet meseci provela u stomaku, bebi mamino naručje treba da predstavlja najsigurnije utočište. Tokom svog rasta i razvoja beba prolazi kroz mučne periode, a jedan od njih j i nicanje zuba.

Nicanju zuba prethodi majčina volja da preuzme sve mere kako bi beba pravilno rasla i razvijala se. Ključni faktor u negovanju biološke i emotivne veze između majke i bebe je dojenje. Dojenje ojačava već čvrstu vezu i bliskost mame i bebe, deluje umirujuće i stvara osećaj sigurnosti za bebu.

post-1-fb-1-1200x630 - Copy.png
Promo 

Dude

Zbog nevedenih efekata koje dojenje čini, bebe imaju urođeni instikt sisanja. Čak i onda kada majka nije u blizini, beba ima potrebu za tim osećajima. Dude varalice su pravi izbor za dodatno umirivanje bebe. Retko koje dete ih ne voli, a majke rado pristaju na njihovu upotrebu u svakodnevnom životu bebe.

Pored uloge da čin dojenja odmeni bar na kratko, duda ima jako bitnu ulogu u pravilnom rastu i razvoju organa za žvakanje i gutanje, kao i podsticanje pravilnog disanja kod bebe.

Ipak, moramo imati na umu da oblik varalice često može naškoditi bebi. Zato je Curaprox osmislio varalicu koja je biofunkcionalna zbog čega se razlikuje od drugih duda koje stvaraju vakuum u usnoj duplji i vrše pritisak na nepce. Curaprox dude imaju pljosnati deo za sisanje i bočna krilca koj usmeravaju pritisak na vilicu, a ne na nepca (vilica dobija fizioloski pravilan oblik). Uloga krilca je da spreče nastanak nepravilnosti u periodu rasta i razvoja, poput otvorenog i ukrštenog zagrižaja, stimuliše širenje vilice i pravilan razvoj. Biofunkcionalnost dude odnosi se i na stimulaciju disanja kroz nos, kao i podsticanje pravilnog gutanja. Curaprox dude dostupne su u dve veličine (0-7 meseci i 7-18 meseci) i u tri boje (plava, roze i narandžasta).

Baby Soother 008 mix.jpg
Promo 

Držači za dude

Znamo da bebe često ispuštaju i gube dudu, te su nam držači za nju uvek potrebni i vrlo korisni. Curaprox držač za dudu ima sa jedne strane čičak, a sa druge kopču, tako da je uvek zadržava u bebinoj blizini. Nećete više morati da je perete jer je pala na pod, niti da tražite gde je beba izgubila.Takođe, posebno je bezbedan, moderan i može se nabaviti u boji dude.

Yct7DPcE.png
Promo 

Glodalice

Najteži momenat i za mamu i za bebu predstavlja period početka nicanja zuba, oko šetog meseca života. Beba je tada nadražljivija i nervoznija nego inače. Na mestu nicanja zuba prisutan je bol, blagi otok, crvenilo, a moguće je javljanje temperature i stomačnih tegoba što može pojačati već prisutnu senzitivnost kod bebe. Tada su najbolji pomagači glodalice. Curaprox baby glodalica ublažava bolove, jer poboljšava prokrvljenost desni  akođe, podstiče lakše nicanje zuba. Glodalica ima i ulogu zvečke, pa je bebama posebno korisna i zanimljiva. Korišćenjem Curaprox baby glodalice, beba se prvi put susreće sa četkicom. Silikonska četkica koja se nalazi na glodalici priprema bebu za konačan susret sa Curapox baby četkicom, nakon nicanja prvog zuba.

wzl7w-n2.png
Promo 

Četkica

Onog momenta kada zubići porastu, potrebno je uvesti obavezno i redovno (svakodnevno, barem jednom dnevno) pranje zuba. Mlečni zubi su posebno osetljivi na karijes zbog tanje gleđi i veoma je važno da ih pravilno negujemo i čuvamo, jer njihovim rastom dete prvi put uči pravilno da koristi vilicu i žvaće, hrana koju beba dobija postaje raznovrsnija, a pojava bakterija u usnoj duplji je veća. Zbog toga je važno da odaberemo četkicu koja će detetu pružiti najprijatniji prvi kontakt. Curaprox baby četkica sadrži 4260 finih mekanih vlakana, ima malu gumiranu glavu, te sprečava nastanak povreda okolnih tkiva i zuba kod bebe.

Gumirani zaštitni sloj sprečava povrede i ne klizi, pa olakšava pranje zubića. Mnoge bebe se bune, ali uz ovako dizajniranu četkicu pranje zuba je lakši proces kako za bebu, tako i za roditelje. Pravilnim pristupom pranju zuba i odabirom Curaprox baby četkice, zubići će biti čisti i zaštićeniji od karijesa.

zobna-pasta-curaprox-kids-0-jagoda-60-ml.jpg
Promo 

Paste za zube

Pored odabira adekvatne četkice potrebno je izabrati i odgovarajuću pastu za negu bebinih desni i zuba. Curaprox kids pasta za zube sa ukusom jagode i bez natrijuma fluorida namenjena je deci od pojave prvog zubića. Deca će zbog omiljenog ukusa jagode obožavati redovno održavanje oralne higijene.

Curaprox kids pasta za zube u sebi sadrži samo kvalitetne sastojake:

• enzime koji podržavaju prirodnu zaštitnu ulogu pljuvačke, tako da može da pomogne u remineralizaciji zubne gleđi,

• ksilitol (brezov sećer) štiti od bakterija i jača zube.

Pasta ne sadrzi štetne aktivne sastojke, poput natrijum lauril sulfata (SLS), triklosana i mikroplastike. Curaprox baby proizvodi su biofunkcionalni, podstiču prirodan rast i razvoj mališana. Ne sadrže toksine i ne mogu se oštetiti, pa su totalno bezbedni za bebu. U harmoniji su sa razvojem svih delova usne duplje - vilicom i zubima, ali olakšavaju i disanje. Umiruju bebu, pomažu njenom razvoju, a roditeljima olakšavaju sve te "nervozne" i teške periode u razvoju deteta.

Vise informacija na www.zdrav-osmeh.rs