U okviru inicijative „Beba bira gde“, a zahvaljujući podršci javnosti, postavila je prvi jedinstveni ROSA kutak za mame i bebe u Nišu koji će obezbediti mamama lepši i udobniji boravak sa svojim bebama u prirodi.

ROSA voda već treću godinu zaredom, u okviru inicijative „Beba bira gde“ podržava mame u najnežnijim trenucima. Zahvaljujući podršci čitave zajednice kroz kupovinu Rosa vode i izdvajanju 1 dinara od svake prodate boce od 1.5l, prikupljena su značajna sredstva koja su omogućila postavku 21 Rosa klupe za mame i bebe u gradovima širom Srbije, tokom 2020. godine.

„I ove godine nastavljamo svoju misiju, i dalje uz podršku čitave zajednice, u gradovima širom Srbije postavljamo nove specijalno dizajnirane ROSA klupe za mame i bebe i 3 jedinstvena ROSA kutka, od kojih smo prvi postavili u Nišu. Ovaj jedinstveni prostor na otvorenom će pružiti mamama svu udobnost i bezbednost prilikom dojenja. Verujemo da će mame uživati prilikom boravka u ovom jedinstvenom kutku i da ćemo ih dodatno ohrabriti da svoje bebe doje u javnosti. Samo zajedničkom kontinuiranom podrškom možemo doprineti podizanju svesti javnosti da je dojenje zaista važno, a da beba bira gde”, izjavila je Agnes Ivković, brend menadžer ROSA vode.

Svečanom otvaranju ROSA kutka na Niškoj tvrđavi prisustvovala je i zamenica gradonačelnice grada gospođa Dušica Davidović koja je istakla značaj ovakve podrške, imajući u vidu i da je jedan od zadataka Grada stvaranje što boljih uslova za povećanje nataliteta.

„Želim da se zahvalim Rosa vodi u ime gradonačelnice Grada Niša, i u svoje lično ime na ovom
predivnom kutku. Ovo je zaista velika čast za naš grad i podstrek svim mamama da svoje bebe doje u javnosti”, izjavila je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice grada Niš.

Događaju je prisustvovao i Aleksandar Krstić, zamenik predsednika opštine Crveni krst grada Niša, na čijoj je teritoriji ROSA kutak i postavljen, i naglasio da je odabrano pravo mesto za to.

„Rukovodstvo Gradske opštine Crveni Krst izražava veliku zahvalnost što je upravo u našem gradu postavljen prvi Rosa kutak, i to na Niškoj tvrđavi gde porodice sa decom rado provode vreme”, naglasio je Aleksandar Krstić, zamenik predsednika opštine Crveni Krst u Nišu.

U okviru Rosa kutka, pored specijalno dizajnirane klupe izrađene od borove građe, nalaze se i dve mehanizovane komode za prepovijanje beba. Podloga za presvlačenje beba izrađena je od sunđera obloženog kožom inalazi se ispod poklopca komode kako bi se zaštitila od prljanja i kvašenja. Poklopac se otključava ubacivanjem kovanice od 20 dinara u deo namenjen za to i kada se nakon korišćenja zatvori, kovanica se vraća nazad korisniku. Za dodatno uživanje u ROSA kutku, obezbeđena je i ambijentalna muzika koja se uključuje na senzor, kao i dodatno osvetljenje putem solarnih panela.

U narednom periodu, kroz inicijativu „Beba bira gde“, u gradovima širom Srbije biće postavljeno još ROSA klupi za mame i bebe i dva ROSA kutka, jer u svakom trenutku, beba bira gde!

Rosa kutak za mame i bebe u Nišu 2
Promo