PRIŠLA MI JE ŽENA SA ALCHAJMEROM I DALA SAVET O RODITELJSTVU: Njene reči nikada neću zaboraviti, svi treba da ih čuju

Jedna majka je otkrila koji savet joj je dala žena sa Alchajmerovom bolešću, a njene reči nikada neće zaboraviti.

Shutterstock Baka, mama i ćerka na moru

Jedna majka Keti već deset godina svoje četvoro dece vodi svake godine na odmor u istom mestu, ali nije ni slutila da će ovogodišnje putovanje da promeni njen pogled na roditeljstvo.

"Svake godine gledam istu ženu kako hoda gore-dole oi plaži. Zove se Dona i ima Alchajmerovu bolest. Upoznale smo se ranije, ali ne seća se nikog od nas", prisetila se Keti.

Bila je u društvu svoje dece kada joj je Dona prišla i pitala je da li može da joj pomogne da uđe u vodu.

"Nisam htela da se kvasim, ali neki glas mi je govorio da uđem sa njom u vodu. Zagazile smo, a onda je Dona počela da priča o svom detinjstvu. Otkrila mi je da na plažu dolazi zbog mira koji oseća. Onda sam je upitala koji je njen najbolji savet za mame", prepričava Keti.

Shutterstock  Žena i baka na moru

Donin odgovor ostavio je jak pečat na Keti, a njene reči nikada neće zaboraviti.

"Pogledala je decu i rekla: 'Najbolja stvar koju možemo da učinimo kao mame je jednostavno da stvaramo uspomene'. Bilo je tako jednostavno, a tako snažno. Moja sestra i ja smo ponekad preopterećene, a kada čujete ovako nešto od osobe koja je prošla kroz život, oslobađate se pritiska i jednostavno krećete da stvarate uspomene", dodala je.

Keti se nijednog trenutka ne kaje što je pomogla Doni da uđe u vodu iako nije planirala više da se kvasi tog dana.

"Kad mi je ova preslatka žena prišla na plaži i pitala da plivam sa njim... Ignorišeš činjenicu da je voda hladna. Ignorišeš osećaj da se ne želiš kvasiti. Ignorišeš meduze. I uđeš", zaključila je.

(Yumama)