Organizovanje dečjih rođendana za roditelje nije nimalo lako. Pored razmišljanja o tome koga treba pozvati, čime poslužiti goste, treba i slušati vrisku mališana dok se igraju – istini za volju, sve to nije nešto u čemu roditelji baš uživaju.

Neki se zbog svega toga odlučuju za skromna slovlja, što je sasvim u redu, a jedna majka dvoje dece, Rejčel, našla se na meti komentara zbog neobičnih pravila koja je postavila na proslavi rođendana svoje ćerke.

Ona je u videu na TikToku objavila pravila, koja podrazumevaju da gosti dođu u 9:30 ujutru i ostanu samo sat i po. "Želim da znate da ne želim da mi ostanete u kući ceo dan. Ne očekujem da žrtvujete celu svoju subotu za rođendan deteta koje se toga neće čak ni sećati".

Mama Rejčel je još objasnila da neće služiti hranu, osim nekih grickalica, neće biti igranja igara, a umesto poklona je tražila novac.

"Posebno sam naglasila 'molim vas, ne donosite pokone'", rekla je mama, dodajući da njenoj ćerki nije potrebna odeća, kao i da ima previše igračaka, te joj ni to nije potrebno.

"Rekla sam, ako se osećate obaveznim da donesete nešto, razmotrite pet dolara jer pokušavamo da renoviramo dvorište", pojasnila je mama u videu.

Njena stroga pravila za slavlje rođendana privukla su pažnju mnogih na društvenim mrežama, zbog čega se ova mama našla na meti užasnih komentara – takvih da je ubrzo nakon toga objavila da se na neko vreme povlači sa TikToka.

Mama tražila pare umesto poklona za ćerkin rođendan TikTok/ rachonlife

"Baš me briga ako tvom detetu nisu potrebne igračke. Deca to ne razumeju. Ova žena ne treba da bude majka. Sama plati za svoje dvorište", pisali su joj besno.

"Ovo je najgori prvi rođendan ikada", "Zašto uopšte zoveš ljude da dođu?", "Da, ne trebaju nam pokloni za devojčicu, ali možete da date doprinos za renoviranje kuće. Oh, da, i kome još treba torta", neki su od komentara.

Rejčel je u videu u kojem je uplakano saopštila da se povlači sa TikToka otkrila i da su joj ljudi pisali da je "najgora majka ikad" i da "ne voli svoju ćerku".

Međutim, mnogi su i stali u njenu odbranu, smatrajući da je njena ideja genijalna .

"Neću da lažem, ovo je najgenijalnija ideja", "Potpuno te podržavam. To što govoriš je čista logika i želela bih da smo i mi isto uradili za rođendane sve troje dece", pisale su joj mame.

BONUS VIDEO:

mama razlog zašto ne proslavlja rođendan deteta sa žurkom  TikTok/marissalight

(Yumama/N. Z.)