Jedna 22-godišnja majka zamolila je stariju sestru da joj pomogne da se brine o njenoj četvoronedeljnoj bebi. Kada se vratila kući i otkrila šta se dogodilo, bila je toliko ogorčena sestrinim ponašanjem da je odlučila da pozove policiju. Celu situaciju je opisala na popularnom Redit forumu, a njena objava je izazvala burnu diskusiju među korisnicima interneta.

Četiri nedelje ranije žena je rodila prvo dete koje nije mogla da doji zbog zdravstvenih komplikacija. Njena starija sestra rodila je bebu dve nedelje ranije.

Zamolila je sestru za pomoć oko bebe

22-godišnjakinja je morala da ode u bolnicu na zdravstvenu proceduru. Istovremeno, njen partner i otac deteta bili su na službenom putu, pa je novopečena majka zamolila stariju sestru da joj pomogne u čuvanju sina. Kada se žena vratila kući, otkrila je da je cela zaliha formule kojom je hranila svoju bebu nestala iz ormarića. Kada je pitala sestru šta se desilo sa mlekom i kako je njena sestra hranila bebu dok je nije bilo, rečeno joj je da je „majčino mleko najbolje“.

Kada je videla šta se dogodilo, pozvala je policiju

"Rekla mi je je da je izvadila 'đubre' iz ormana, odnosno adaptirano mleko, a mog sina je nahranila svojim mlekom", napisala je 22 godišnjakinja i dodala da je bila toliko šokirana da nije znala kako da prvo reaguje, ali kada je otišla u kupatilo pozvala je policiju.

Policajci koji su stigli na lice mesta objasnili su da ono što je uradila njena sestra nije krivično delo jer je dete nahranjeno. Kada se policija pojavila u stanu, njena starija sestra nije krila negodovanje. Dvadesetdvogodišnjakinja je pokušala da je ubedi da je u pravu, objašnjavajući da žena nema pravo da 14 flašica formule mleka baci u smeće bez konsultacije sa njom i da svog sina hrani mlekom iz sopstvenih grudi.

Ogorčena optužena sestra je e tražila novac za brigu o detetu, iako ranije nije pominjala nikakvu naknadu. Takođe ju je blokirala na društvenim mrežama.

„Moja sestra je već glasno rekla da je protiv adaptiranog mleka, ali nisam mislila da će ići ovako daleko. Ne znam kako možete da dojite dete koje nije vaše, a da ne tražite saglasnost roditelja. Po mom mišljenju, to je oblik napada", dodala je ona.

Reakcije korisnika interneta

Incident koji je 22-godišnja mama opisala na forumu izazvao je burnu diskusiju među korisnicima. Mnogi su se složili sa ogorčenom majkom, proglašavajući da je nedopustivo dojenje deteta koje nije njeno, kao i bacanje formule kojom je beba hranila.

Neki su, međutim, pokušali da brane stav starije sestre i smatrali su da je pozivanje policije preterivanje. "Šta ste hteli da postignete? Policija je htela da uhapsi vašu sestru jer vam je hranila bebu? Trebalo bi da razgovarate sa njom mirno", napisao je jedan od ljudi. "Ona se brinula o vašem detetu 72 sata. Obično takva usluga mnogo košta. Da nije bilo nje, morali biste da platite nekome da brine o vašem detetu", zaključio je drugi.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kako da napravite mekanu novgoodišnju jelku za dete TikTok/tiny_waste