Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA SLEDI POSLE "CEPANJA" MAJICE: Par saveta za novopečene tate da se lakše snađu kad dođe beba

Kako se snaći u ulozi tate – evo nekoliko saveta za muškarce pomoću kojih će se lakše snaći kada beba stigne u kuću.

 Mama, tata, beba, porodica Izvor: Shutterstock

Dolazak bebe u kuću i za tete je veliko uzbuđenje i ogromna promena u životu. Evo nekoliko saveta kako buduče tate mogu bolje da se snađu i da pomognu mamama kada se rodi beba. „Šta treba da radim, šta me čeka?“ - možda je ovo pitaje koje će vam sigurno pasti napamet nekoliko puta u poslednji mesecima trudnoće vase partnerke.

Mnogi muškarci imaju strah od roditeljstva, jer im se čini da će to biti kraj njihovih drugih životnih ambicija i preokupacija. Niko ne treba da odustane od svojih planomva i snova, premda će oni malo dugoročniji i zahtevniji, na primer da budete di džej zvezda, morati da sačeakju neko vreme.

Trudnoća takođe može da izgleda opterećujuće u početku, neki očevi su nevoljni, čak i oni najentuzijastičniji će osetiti da su trudnički dani partnerke sasvim novo i zahtevno iskustvo. Cela istina je da vi zaista ne možete da učinite mnogo tokom trudnoće vase partnerke, ali zato kada dođe beba i te kako će vaša pomoć biti dragocena. Vaše uključivane u obaveze na svim nivoima oko bebe će biti dragoceno.

Možete se pripremiti za ulogu očinstva tako što ćete znati šta vas očekuje i kako da brinete o bebi, zatim u kojim segmentima najbolje možete da pomognete svojoj supruzi. Evo nekoliko korisnih saveta za tate kada beba stigne! Uključite se u menjanje pelena, držanje bebe i prepovijanje bebe – sve što uključuje fizički kontakt. Čitajte bebi: možda neće razumeti reči, ali će uživati u vašem glasu i steći osećaj sigurnosti. Vreme za priču može biti odlično iskustvo povezivanja i za bebu i za oba roditelja.

Igrajte se sa bebom: interakcija tokom igre je veoma važna za uspostavljanje odnosa između roditelja i deteta, kao i za podršku bebinog emocionalnog i kognitivnog razvoja. Pevajte bebi, razgovarajte sa bebom, svaka verbalna komunikacija može biti stimulativna za bebu i pomoći da se uspostavi veza sa mamom i tatom. Budite uvek dostupni, ne dozvolite mami da radi sav težak posao. Ako je moguće, prilagodite radne obaveze tako da budete više na raspolaganju porodici.

BONUS VIDEO

Pogledajte

01:55
"ZAPAD BI SLAVIO NJEGOVU SMRT KAO SMRT DARIJE DUGINE!" Analitičar o navodnoj pripremi atentata na Putina: VIDIMO NAJTVRĐI FAŠIZAM!
Izvor: Kurir teleivizija
Izvor: Kurir teleivizija


Izvor:: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica