Dolazak bebe u kuću i za tete je veliko uzbuđenje i ogromna promena u životu. Evo nekoliko saveta kako buduče tate mogu bolje da se snađu i da pomognu mamama kada se rodi beba. „Šta treba da radim, šta me čeka?“ - možda je ovo pitaje koje će vam sigurno pasti napamet nekoliko puta u poslednji mesecima trudnoće vase partnerke.

Mnogi muškarci imaju strah od roditeljstva, jer im se čini da će to biti kraj njihovih drugih životnih ambicija i preokupacija. Niko ne treba da odustane od svojih planomva i snova, premda će oni malo dugoročniji i zahtevniji, na primer da budete di džej zvezda, morati da sačeakju neko vreme.

Trudnoća takođe može da izgleda opterećujuće u početku, neki očevi su nevoljni, čak i oni najentuzijastičniji će osetiti da su trudnički dani partnerke sasvim novo i zahtevno iskustvo. Cela istina je da vi zaista ne možete da učinite mnogo tokom trudnoće vase partnerke, ali zato kada dođe beba i te kako će vaša pomoć biti dragocena. Vaše uključivane u obaveze na svim nivoima oko bebe će biti dragoceno.

Možete se pripremiti za ulogu očinstva tako što ćete znati šta vas očekuje i kako da brinete o bebi, zatim u kojim segmentima najbolje možete da pomognete svojoj supruzi. Evo nekoliko korisnih saveta za tate kada beba stigne! Uključite se u menjanje pelena, držanje bebe i prepovijanje bebe – sve što uključuje fizički kontakt. Čitajte bebi: možda neće razumeti reči, ali će uživati u vašem glasu i steći osećaj sigurnosti. Vreme za priču može biti odlično iskustvo povezivanja i za bebu i za oba roditelja.

Igrajte se sa bebom: interakcija tokom igre je veoma važna za uspostavljanje odnosa između roditelja i deteta, kao i za podršku bebinog emocionalnog i kognitivnog razvoja. Pevajte bebi, razgovarajte sa bebom, svaka verbalna komunikacija može biti stimulativna za bebu i pomoći da se uspostavi veza sa mamom i tatom. Budite uvek dostupni, ne dozvolite mami da radi sav težak posao. Ako je moguće, prilagodite radne obaveze tako da budete više na raspolaganju porodici.

BONUS VIDEO

"ZAPAD BI SLAVIO NJEGOVU SMRT KAO SMRT DARIJE DUGINE!" Analitičar o navodnoj pripremi atentata na Putina: VIDIMO NAJTVRĐI FAŠIZAM! Kurir teleivizija


Izvor:: Yumama