Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVILA SAM ČETIRI GREŠKE SA DECOM, SADA ŽALIM: Ja sam 25 godina mama i domaćica - evo šta sam shvatila

Autor Sandra Krstanović

Žao mi je što ne mogu da vratim vreme.

 mam i deca.jpg Izvor: Shutterstock

Mnogi smatraju da je lako onim mamama koje ne rade već ostaju kući da brinu o svojo deci, ali kada biste videli koliko tu obaveza ima i kako njima izgleda dan, brzo biste se predomislili. Upravo je jedna mama otvoreno ispričala šta znači biti "samo" mama i koje su to 4 greške koje je napravila sa svojom decom.

Sabin ističe da biti mama koja je svaki dan dostupna svojo deci, najteži posao. "Nema odmora, niti imate radno vreme, na raspolaganju ste 24 sata, a uz to treba da obavite još gomilu drugih poslova".Iako smatra da je i dalje superžena što uspeva da sve stigne. priznaje da je grešila i da te greške sada više nikada ne bi ponovila.

Možda će vas zanimati

Dakle ako želite da budete prisutniji sa svojom decom i uživate da ih gledate kako odrastaju, evo nekoliko saveta. "Ovo su četiri stvari koje više nikada ne bih uradila nakon što sam 25 godina mama koja ostaje kod kuće".

Prva stvar zbog koje žali je što mužu nije dozvolila da dovoljno provodi vremena sa svojom decom."Toliko sam ljuta kada bi moj muž kasno dolazio sa posla, a deci je već tada bilo vreme za spavanje. Dok su oni želeli da budu sa tatom, ja sam ih uvek terala da idu na spavanje umesto da popustim".

Njeno drugo žaljenje je to što je provodila previše vremena radeći kućne poslove i nije više uživala sa svojom decom."Trebalo je da više uživam sa decom, nego što sam se svaki dan trudila da mi kuća bude čista. Moja deca su naučila da mama nema vremena za njih jer mora da pravi ručak ili sređuje veš. To sam radila nesvesno, a sada se kajem."

Treće, žao mi je što se više nisam igrala sa njima."Bila sam uvek umorna od svega i nikada nisam imala snage za njihove ludorije".

Ćetvrto,previše sam im dala slobode u oblačenju.To me je koštalo kada su postali tinejdžeri, tada više nisam imala nikakav uticaj, a oni su svaki dan nosili previše provokativnu odeću". Možda vam sve ovo i ne zvuči toliko strašno,ali razmislite o svemu, previše brzo rastu i onda ćete shvatiti koliko jetrebalo više da budete sa njima nego da sređujete kući, zaključila je mama.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica