Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MOJA ĆERKA JE LEPO I SREĆNO DETE": Devojčica je rođena sa retkim mladežom, a njena mama je uradila nešto prelepo (FOTO)

Autor Sandra Krstanović

Mama ove devojčice ima posebnu misiju.

 dete-mama-mladež.jpg Izvor: Instagram/nicolelucashall/screenshot

Nikol Lukas Hol mama je dvoje dece, sina Ašera i ćerke Vinri. Iako se trudi da vodi prilično miran i običa život ona je sebi zacrtala posebnu misiju - želi celom svetu da pokaže jedinstvenu lepotu svoje ćerke, koja je rođena sa retkim mladežom koji joj prikriva četvrtinu lica.

Roditelji trinaestomesečne devojčice u početku su bili jako zabrinuti. Nikad nisu videli takav madež i prestrašili su se da je reč o nečem opasnom. Doktori su otklonili njihove strahove navodeći da je reč o retkom stanju koje se naziva kongenitalni melanocitni nevi. Ovo oboljenje je retko i može se javiti kod jedne od 50 hiljada novorođenih beba. Iako ovo stanje ne ugrožava život dece, treba naučiti živeti sa tim vidljivim obeležjem na licu.

Možda će vas zanimati

Zbog čestih negativnih komentara i neugodnih pogleda okoline, ova hrabra mama je odlučila da podigne svest ljudi da je njena ćerka uprkos svemu lepo, nasmejano i srećno dete."Moj cilj je da edukujem javnost o ovom stanju, ali i da podstaknem roditelje da nauče svoju decu kako da prihvate različitost i pozitivne aspekte sebe", rekla je majka.

Nikol i njen suprug žele svojoj ćerki da pruže normalan život i da je nauče da prihvati sebe. Oni brinu hoće li je drugi osuđivati, ali ljubaznost im je glavni prioritet u životu.Svaki dan pričaju svojoj ćerki da je ratnica i da ima jedinstvenu i neobičnu lepotu.Vinri je prva osoba u njihovoj porodici koja ima ovakav mladež. Baš zato što je redak, Nikol ističe da njenu ćerku čini jedinstvenom.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica