Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Nisam mogla da prihvatim da je muž bolji roditelj od mene': Ispovest mame koja se borila sa teškim osećanjima

"Nakon porođaja moji hormoni su 'poludeli', a ja sam upala u stanje postporođajne depresije. Moje misli su se pretvorile u bes, ljubomoru i nezadovoljstvo", ispričala je jedna mama svoju priču.

  Izvor: Foto: Printscreen / Facebook Maile Timon

"Kada smo suprug i ja pre dve godine došli sa sinom iz bolnice, sa poštovanjem sam gledala kako on preuzima brigu oko bebe i kako mu uloga oca savršeno pristaje. Gledala sam iznenađeno kako drži bebu, kako je ljuška da bi je utešio. Bio je spreman od samog početka, za razliku od mene.

Povezane vesti

Povezane vesti

Nakon porođaja moji hormoni su 'poludeli', a ja sam upala u stanje postporođajne depresije. Moje misli su se pretvorile u bes, ljubomoru i nezadovoljstvo", ovako mama Mejli Timon započinje svoju životnu priču.

Besna, na supruga što je bolji prema bebi od nje, stalno se pitala kako to da je njemu uloga roditelja bolje pristala nego njoj. Ljutila se na samu pomisao da je njen suprug bolji i prirodniji i pored toga što je ona bebu nosila devet meseci, pročitala sve moguće roditeljske knjige, čak posećivala i školu roditeljstva. 

"Gledala sam kako je roditeljstvo tako lako došlo do Drejva, a meni skoro uopšte nije pristajalo... Osećala sam se mnogo loše zbog toga", ističe ova mama i priseća se: "Nekoliko dana je prošlo od kada je moja malena beba izvučena iz mračnih dubina moje materice, sa mnom je bila svih devet meseci i na kraju je Drejv bolji otac nego što sam ja majka."

Telo ove mame se polako vraćalo u normalu, ali hormoni su prevazišli sve granice. Mučilo je dojenje, nije želela da hrani bebu, a sa druge strane se brinula da dete ne bude izgladnelo.

"Svaki put kad je zaplakao, pretpostavljala sam najgore, a povrh toga nekako sam mislila da sam za sve kriva. I moj suprug se zajedno sa mnom borio sa anksioznošću i postoposođajnom depresijom, ali on je bio mnogo smireniji i pribranii od mene", priča ova mama i dodaje da su očevi mnogo prisebniji od majki, jer oni nemaju "besne hormone" kao žene. 

"Najveća razlika između načina na koji smo Drejv i ja pristupili sa Loganom, bila je ta što se on zabavljao s njim, doživljavao ga je kao dragocenog malog čoveka punog inspiracije", kaže mama Mejli.

Ova mama se dugo borila sa ovim problemom, ali je izvukla i važne lekcije.

"Najveća lekcija koju sam naučila otkako sam postala mama jeste da ako sve preozbiljno shvatim, iz toga neću izaći živa. Da su deca i porodica dragoceni, potrebna im je celodnevna nega, ljubav i podrška. I što je najvažnije, naučila sam da je moj suprug moja podrška, a ne rival i da će on uvek biti tu da me podrži i da mi pomogne", zaključila je Mejli i dodala da razume mame koje prolaze kroz istu fazu kroz koju se ona prošla, ali i da se ne brinu ukoliko se na početku ne budu snašle sa bebom. 

"Moj suprug me je naučio o razlikama između muškaraca i žena i mestu koje svako od nas ima na Zemljinoj kugli. Time ne želim da kažem nešto loše za muškarce, već želim da istaknem koliko je Drejv divan otac i suprug i koliko je detetu pored majčine ljubavi potrebna i očeva figura", emotivnim rečima Mama Mejli završava svoju ispovest, ali i šalje jednu veoma veliku poruku - NIKO OD NAS NIJE SAVRŠEN!

"Samo razmislite i ubrzo ćete shvatiti da ste vi i suprug u istom timu, da imate jedan cilj kome oboje težite i zato uzmite čašu vina i nazdravite sa partnerom. Recite mu koliko ga cenite i volite", rekla je Mejli, "Drejv, volim te i hvala ti što si najneverovatniji suprug i otac!"

Pročitajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica