Masaža je sastavni deo kompletne nege čoveka, a njen značaj posebno treba istaći kada je reč o tretmanima vrata, lica i dekoltea. Tehnika masaže je efikasna pri opustanju, pomaže u ublažavanju stresa, smanjuje napetost, olakšava glavobolje i pomaže kod spavanja. Efekti same masaže ili tretmana korisni su pre svega zbog poboljšanja mikrocirkulacije, prokrvljenosti kože, relaksaciji misica, pri čemu dolazi do vraćanja fiziološkog tonusa, kao i limfne drenaže kojom poboljšavamo izbacivanje tečnosti i smanjenju otoka u određenim regijama.

Kao rezultat svega postiže se harmonija i energetski balans tela. Kada je reč o prevenciji, masaža ne samo što sprečava nagomilavanje i širenje štetnih materija i viška vode, ona sprečava blokadu energetskih tokova, kao i prenapetost i hipertonus mišica. Masaža ima za zadatak i da prepozna uzroke stresa i preventivno deluje na organizam. Ona osvežava i opušta telo, a ima svoju primenu gotovo kod svih tegoba našeg tela. 

Masaža je postala sastavni deo i svih kozmetičkih tetmana. Tokom primene adekvatnih masažnih tehnika, kao i kozmetičkih preparata moramo biti izuzetno obazrivi.

Zapratite nas i na Instagramu!