Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kupovina proizvoda za negu lica - prednosti pakovanja sa pumpicom

Nanošenje proizvoda za negu pomoću pumpice ima velike prednosti za zdravlje i dobrobit kože. Ovakva pakovanja sprečavaju ulazak bakterija i kiseonika, nećete uzeti preveliku količinu proizvoda, a uz to su potpuno sigurna da ih delite ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

kada je nega u pitanju, svaka žena prvo poseže za onim proizvodima koji će biti dobri i zdravi po našu kožu. Pakovanje takođe može doprineti tome, te izdvajamo prednosti onih proizvoda u pakovanju sa pumpicom.

1. Bakterije ne ulaze u njih

Koristeći proizvode popu krema, moramo upotrebiti svoje prste prilikom uzimanja, ali i njihovog nanošenja. U trenutku kada uzimate određenu količinu proizvoda, bakterije koje su bile na vašim rukama se zadržavaju u vašem omiljenom proizvodu za lice (i množe se). Naravno, kožu možete u potpunosti dezinfikovati ili koristiti posebnu lopaticu za kozmetiku. Ali, budimo iskreni: poneka žurba ili neodgovornost nam upropaste taj plan i prekšrimo ga. Upravotu nalazi se najveća prednost proizvoda sa pumpicom.

2. Ne dobijaju kiseonik

U otvorenom obliku, rok upotrebe kozmetike ističe brže, što se dešava zbog interakcije sastojaka sa kiseonikom. Uz vazduh, mnoge komponente prestaju da budu aktivne ili brže oksidiraju. Zato se mnogi proizvodi sa vitaminom C prave u kesicama za jednokratnu upotrebu, što sprečava da kiseonik uđe u pakovanje. Naravno, krema u klasičnoj kutiji neće loše proći u jednoj upotrebi, ali se trudite da je držite otvorenom što je manje moguće.

3. Lakše je uštedeti sa njima

Kupovina akovanja sa pumpicom u ovom smislu je obično pametnija. Kada se pritisnu, oni daju potrebnu količinu odjednom. Jednostavno, nanošenje debelog sloja kreme na lice nema smisla: koža uzima onoliko kreme koliko joj treba, a višak će jednostavno ostati na površini lica.

Povezane vesti

4. Mogu se deliti sa vašom bliskom osobom

Da li vam je draže da kremu podelite sa sestrom? Tada je definitivno vredno napraviti izbor u korist kreme sa pumpicom. Usput, takvi proizvodi su prozračniji i sigurniji za putovanje: verovatnoća da se krema prosipa u koferu mnogo je manja u poređenju sa kremom u običnoj kutiji.

5. Imaju manje konzervansa

Kao što smo već rekli, kiseonik i bakterije praktično ne dospevaju u pumpu. To im omogućava da duže sačuvaju rok trajanja i početna svojstva, pa proizvođači obično dodaju manje konzervansa u takvu kozmetiku, što znači da je u ovakvom obliku lakše naći kremu ili serum sa čistijim sastavom. Usput, ovo se odnosi i na toniranje - uvek dajemo plus šminkerima koji biraju kozmetiku za šminkanje sa pumpicama za posao.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica